Politieagenten geven uitleg en tips om fietsendiefstal te voorkomen

Geschreven door de Redactie op woensdag 13 juli 2011

Haarlem – Het promotieteam van ‘Centrum-Fietsendiefstal’ zal donderdagmiddag en -avond in samenwerking met de politie, burgers informeren over hoe zij kunnen voorkomen dat hun fiets gestolen wordt. Vanaf 14:00 uur zullen de medewerkers van het promotieteam en de politiemensen aanwezig zijn op de Grote Markt om de burgers over fietsdiefstal te informeren.

Het project aanpak fietsendiefstallen is in november 2010 gestart en sinds die tijd is de aanpak in eerste instantie voornamelijk gericht geweest op het opsporen van fietsen die van diefstal of heling afkomstig waren. Er zijn tot nu toe 77 verdachten aangehouden voor diefstal/heling van fietsen.

De politie heeft van 46 eigenaren een aangifte kunnen vinden en hun eigendom terug kunnen geven. Het stelen van fietsen staat nog steeds in de ergenissen top vijf. Daarom zal de politie de komende tijd in dit project blijven investeren.

Geen reacties mogelijk.