Drankrijder tegen hek op de Heringaweg in de Waarderpolder aangereden

Geschreven door de Redactie op zaterdag 16 juli 2011

Haarlem – De politie kreeg zaterdagochtend rond 08:34 uur de melding dat een automobilist op de Heringaweg tegen een hek was aangereden en vervolgens weer was weggereden. Toen de politie ter plaatse ging, zagen zij de automobilist een eindje verderop staan. De man, een 28-jarige Haarlemmer verklaarde dat hij een aanrijding had gehad en dat hij vervolgens was weggereden.

De politie merkte direct dat de man met dubbele tong sprak en dat hij naar alcohol rook. De Haarlemmer gaf aan dat hij de avond ervoor had gedronken. De politie nam bij hem een blaastest af, waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Hij werd aangehouden en na de ademanalysetest op het politiebureau, bleek dat de man zo ernstig onder invloed verkeerde, dat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. Omdat de man al eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, werd dit keer tevens de auto waarin hij reed, in beslag genomen.

Tegen de Haarlemmer is proces verbaal opgemaakt.

Geen reacties mogelijk.