Automobilist vliegt uit de bocht op kruising Schipholweg / Europaweg

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 16 juli 2011

Haarlem – Twee vrouwen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De automobilist wilde rond half tien vanaf de Schipholweg rechtsaf de Europaweg oprijden. Vermoedelijk door een combinatie van een te hoge snelheid en de gladheid door de regen vloog de auto uit de bocht. De auto kwam vervolgens met een flinke klap tegen een verkeerspaal tot stilstand.

Omdat er mogelijk sprake van beknelling was werd de brandweer ook opgeroepen om te assisteren. Een toevallig passerende huisarts verleende de slachtoffers eerste hulp. Een van de slachtoffer werd in de auto van de huisarts gezet in afwachting van de ambulance.

Terwijl een van de slachtoffer in de huisartsenauto zat werd zij onwel. Het slachtoffer kreeg direct hulp van de huisarts en het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel. Gelukkig hoefde de auto van de huisarts niet open geknipt te worden, en kon het slachtoffer nadat zij goed gestabiliseerd was in de huisartsenauto voorzichtig op de brancard worden gelegd. De twee gewonde dames van 16 en 18 jaar zijn vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto weggesleept. Tijdens de afhandeling van het ongeval was de Europaweg voor het verkeer tijdelijk afgesloten.

Update:
De 18-jarige bestuurder uit Amstelveen verklaarde tegenover de politie dat hij rechtsaf de Europaweg wilde oprijden, toen een taxi hem tegemoet kwam rijden. De jongen moest vervolgens uitwijken met een aanrijding als gevolg.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. diemux
  17 juli 2011 op 13:13 | #1

  Toch een beetje dom van die huisarts, algemeen bekend dat je nooit een slachtoffer in je auto moet zetten. Een paar jaar geleden moest daardoor een zeer dure mercedes worden open geknipt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. jajaja
  17 juli 2011 op 13:39 | #2

  Ze moeten echt wat aan die kruispunt gaan doen, is elke week wel raak, of ze rijden tegen een paal of tegen stoplicht, of anders nemen ze tich hekjes van de busbaan wel meer mee.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marco
  18 juli 2011 op 11:06 | #3

  Dat is toch die kruising waar met grote regelmaat nog even gas gegeven wordt om dat rode stoplicht (wat eigenlijk nog oranje/geel was) toch nog maar even snel mee te pikken.
  Want dat scheelt tenminste weer even wachten.
  Mits er niet heel toevallig op juist datzelfde moment een stoplicht besluit om te gaan oversteken ofzo ;-)
  Want laten we eerlijk zijn, voor hetzelfde geld sta jij of ik daar met me kleine kids!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. 3Bier
  18 juli 2011 op 12:36 | #4

  Ze zouden natuurlijk ook wat minder hard kunnen rijden. Als je daar uit de bocht vliegt terwijl je gewoon rechtsaf slaat, dan heb je dus veel te hard gereden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.