Politie houdt negen verdachten aan voor overval op juwelier Langerak

Geschreven door de Redactie op dinsdag 5 april 2011

Haarlem – De politie Kennemerland heeft dinsdag negen verdachten aangehouden. De verdachten, die zijn aangehouden in en rondom Amsterdam, worden verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval op juwelier Langerak aan de Anegang op 27 oktober 2010. De aanhoudingen zijn dinsdagochtend vroeg verricht door medewerkers van een aanhoudingseenheid.

De overval waar de aangehouden mannen van verdacht worden, is die op de juwelier aan de Anegang op 27 oktober 2010. Deze vond op klaarlichte dag plaats en heeft begrijpelijkerwijs voor flink wat onrust gezorgd onder Haarlemse ondernemers én burgers. De politie Kennemerland is direct een uitgebreid onderzoek gestart vanuit de districtsrecherche.

Ook is in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Het onderzoek, waaraan meerdere rechercheurs onafgebroken hebben gewerkt, heeft uiteindelijk geresulteerd in de aanhouding van de negen verdachten.

Peter Holla, districtschef Kennemerland-Midden: “Ik ben zeer tevreden met het resultaat van de actie van vanochtend. De overval in de Anegang heeft destijds een hoop reuring veroorzaakt en dat begrijp ik heel goed. Er was mij veel aan gelegen deze verdachten aan te houden. Er is keihard gewerkt door de collega’s, met dit als mooi resultaat.”

 1. sjaaltje13
  5 april 2011 op 18:50 | #1

  Het is toch maar een Knap staaltje werk wat deze Rechereurs hebben geflikt,en nu maar hopen dat ze een Flinke Bonus krijgen,en dat hebben ze echt verdient!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. mister nice guy
  6 april 2011 op 19:00 | #2

  Waarom bonus tis gewoon hun werk die ze moeten uitvoeren als een schoonmaker de wc goed doet krijgt ie ook geen bonus en wauw 1zaak heel mischien opgelost de rest van de zaken zitten onder een pak stof van 10cm echt goed man

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.