14-Jarige inbreker aangehouden na inbraak bij woning in Schalkwijk

Geschreven door de Redactie op dinsdag 5 april 2011

Haarlem – Politiemensen kregen dinsdagmiddag omstreeks 16:00 uur de melding van een oplettende burger dat er in een woning aan de Groningenlaan mogelijk werd ingebroken. Hierbij werd ook een signalement genoemd. Toen de agenten bijna ter plaatse waren, kwam de melding binnen dat er daadwerkelijk was ingebroken in een woning aan de Els van Roodenlaan.

De agenten stelden direct een onderzoek in de directe omgeving in met meerdere eenheden. Omstreeks 17:00 uur zagen zij op de Europaweg een jongeman lopen, die aan het opgegeven signalement voldeed. Toen zij hem wilden aanspreken zette de jongen het op een lopen. Na een korte achtervolging te voet werd de 14-jarige Haarlemmer alsnog aangehouden.

Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Gezien de leeftijd van de verdachte werden zijn ouders in kennis gesteld.

 1. DRIOUCH-023
  7 april 2011 op 21:32 | #1

  Ah joh dat gebeurt nou dagelijks in schalkwijk.
  Aanpakken die handel !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Peter
  8 april 2011 op 22:10 | #2

  DRIOUCH-023 :Ah joh dat gebeurt nou dagelijks in schalkwijk.Aanpakken die handel !

  Haal Schalkwijk toch niet zo naar beneden. Heb er 22 jaar gewoond en heb niet echt het idee dat het er zoveel erger is dan elke andere buurt/wijk van Haarlem.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. jajaja
  9 april 2011 op 08:47 | #3

  In de laatste 6maanden zijn er al 10 inbraken geweest in europawijk, maarja we hebben zo’n fijne wijkagent hier die je echt dagelijks ziet :S aar neit heus.

  Als ze gewoon meer controleren wat ze niet doen, zal je dit sort problemen stukken minder zien, ook het gesloop van alles en nogwat door jaja de buitelanders, en er word gewoon weg niets maar dan ook niets aangedaan, omdat die fijne wijkagent alleen maar koffie zit tezuipen.

  Want laten we eerlijk zijn heb die hele wijkagent maar 1x gezien en dat was zomer 2010 en sindsdien nooit meer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Marco
  9 april 2011 op 10:29 | #4

  @jajaja
  Hebben we een (of meerdere) wijkagent(en) dan in schalkwijk?
  Ik heb ze namelijk nog NOOIT gezien!

  Maar keihard feit is inderdaad wel dat er toch wel weer steeds door een bepaalde groep “bewoners” van schalkwijk allerlei strafbare feiten worden gepleegd.
  Ga voor de gein maar eens een paar uurtjes naar het Winkelcentrum en je weet meteen welke groep er bedoeld wordt.

  Tip: Als je besluit om inderdaad naar het winkelcentrum te gaan, doe het volgende:
  – Ga niet op de fiets (grote kans dat die gejat en/of gesloopt wordt!
  – Ga niet met de auto (grote kans dat die beschadigd en/of leeggehaald wordt!
  Daar komt bij dat het goedkope parkeren ( € 0,20 eerste uur) inmiddels stilletjesaan wat duurder is geworden! ( € 0.50 eerste uur).
  – Doe een zonnebril op, i.v.m het welbekende “WAT KIJK JE NOU JONGUH” !
  – En als laatste en zeker niet onbelangrijkste,
  als je geld en tijd zat heb, ga dan met openbaar vervoer (duur en nooit op tijd).
  Maar dan niet naar het winkelcentrum (wat steeds meer op de zwarte markt gaat lijken), maar ga dan lekker naar de stad, Meer winkels (open), meer keus, en zowieso ten alle tijden meer blauw op straat.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Schalkwijk mocro 023
  11 april 2011 op 09:55 | #5

  Marco je denkt echt dat we leven in de Ghettostraten van Amerika we wonen in Schalkwijk waar maar weinig gebeurt en als er iets gebeurt weet gelijk iedereen het.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. michel
  1 mei 2011 op 22:42 | #6

  en als ik erachter kom wie mijn spullen gejat heeft… mocro kaaskop maakt mij niet… ik moet mn spullen terug. KUT schalkwijk ps wally heet onze buurt agent en kan ik alleen maar zeggen dat de politie mij erg goed helpt! heb erg goed kontakt met ze op dit ogenblik!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. TK
  2 mei 2011 op 08:00 | #7

  Schalkwijk is het laatste jaar hard hollend achteruit gegaan.
  Ik woon hier nu 10 jaar, de eerste jaren waren een drama, inbraken, autodiefstallen, vernielingen, verkrachtingen in het park etc etc.
  Gek genoeg dat de flats achter de Belgiëlaan gesloopt zijn is het allemaal een stuk minder geworden. je kon in het donker de straat weer op. Maar nu? Nee dank je vriendelijk. Ik ga de straat niet meer op in het donker. Het is echt weer heel erg aan het worden. Je fiets of scooter voor de deur laten staan? Doe maar niet je bent hem 99% zeker kwijt. Hier staan auto’s op de stoep geparkeerd omdat ze anders gesloopt, leeggehaald of gestolen worden.
  De wijkagent? Je maakt toch een grapje? Ik heb de beste man/vrouw nog nooit gezien. Als deze persoon er wel is zou ik benieuwd zijn naar het functioneringsgesprek. Die kan niet goed zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.