Vier mannen overvallen juwelier Langerak aan Anegang in centrum

Geschreven door Rowin van Diest op woensdag 27 oktober 2010

Haarlem – Juwelier Langerak is woensdag aan het einde van de ochtend door vier mannen overvallen. Omstreeks half twaalf kwamen de vier mannen de winkel binnenstormen en sloegen met een hamer diverse vitrines kapot. De buit werd vervolgens in enkele grote sporttassen gedaan en sloeg men op de vlucht.
Update: 15:25 uur

Via de Schagchelstraat reden de vier daders op een motor en een brommer met hoge snelheid weg. Politieagenten troffen de motor en brommer niet veel later aan in de Zadelmakerslaan.

Andere politieagenten waren in de Anegang druk bezig met het ondervragen van getuigen. De Technische Recherche is in de winkel een uitgebreid sporenonderzoek gestart. De motor en brommer zijn in speciaal politiebusje overgebracht naar een politiebureau voor verder (sporen)onderzoek.

De Anegang is tijdens het onderzoek gedeeltelijk afgesloten geweest voor het publiek.

Update 15.25 uur:
Een woordvoerster van de politie Kennemerland laat weten dat de gewapende overval is gepleegd door vier mannen met een getinte huidskleur. Een getuige heeft nog geprobeerd om één van de overvallers tijdens het vluchten te pakken, maar moest hem helaas loslaten.

De overvallers zijn na de rit op de motor en brommer overgestapt in een lichtkleurige bestelbus en in verder onbekende richting weggereden. Een medewerkster van de juwelierszaak is gewond geraakt door glas, afkomstig van een stukgeslagen vitrine. Zij is voor behandeling van haar verwonding naar een ziekenhuis vervoerd.

Naar de daders wordt nog gezocht.

Heeft u iets verdachts gezien of heeft u misschien de vier mannen ergens zien rijden? Meld het dan. Elke informatie kan van belang zijn. De politie verzoekt getuigen die nog geen contact hebben gehad met de recherche, zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.