Automobilist gaat er vandoor na aanrijding en laat gewonde man achter

Geschreven door de Redactie op donderdag 14 april 2011

Haarlem – Een automobilist is er in de nacht van woensdag op donderdag vandoor gegaan na een aanrijding. Het ongeval vond rond kwart over twaalf plaats op de hoek Boerhaavelaan met de Professor Eijkmanlaan. Door een voorrangsfout botste twee Mercedessen tegen elkaar.

De bestuurder van de auto die uit de Professor Eijkmanlaan kwam ging er na het ongeval vandoor en liet de bestuurder van de andere auto gewond achter in zijn auto. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen. De gewonde man is onder assistentie van brandweermannen uit zijn auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

In de auto van de verdwenen bestuurder bleek verder een diesel motor te zitten terwijl er volgens de gegevens een benzinemotor in zou moeten zitten. Een berger heeft beide voertuigen later in de nacht opgehaald.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. 3Bier
  15 april 2011 op 22:02 | #1

  Heel stoer. Iemand is gewond en je gaat er vandoor. Want tja, je weet dat je auto niet in orde is en dus ben je een ontzettende laffaard. Maar wel een heel stoere laffaard, want je gaat er vandoor.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. hoi!!!
  15 april 2011 op 23:03 | #2

  Ik kan hier zo slecht tegen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Murat
  16 april 2011 op 00:52 | #3

  Hallo ik bende eigenaar van de auto maar niet de bestuurder.
  ik ben monteur en heb een eigen bedrijf adl garage .
  Ik ben ruim 3a 4maanden bezig geweest om deze auto voor mezelf klaar te maken.
  Uiteidelijk is dat ook gelukt het was een benzine auto omgebouwd naar 2.5 multiklepper .
  Ik hiervoor een donor auto gekocht en alles overgezet.auto is als eerst als benzine ingevoerd zodra die klaar is zou naar rdw gaan voor het herkeuren naar een diesel.
  Totdat er een klootzak mijn auto weg jatte.het ergste is dat de dader er vandoor is plus beschuldigingen van mensen dat weg ben gegaan dat mijn auto klopte.ik hoop dat die hufter snel gepakt word.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. mister nice guy
  16 april 2011 op 17:14 | #4

  Jajajaja dit is de ouderwetse manier van geld krijgen van de verzekering die man kon ze auto niet verkopen en dacht wacht is even ik regel iemand met een gestolen auto geef m 500euro en knallen maar nu kan hij lkkr op vakantie van de centjes van de verzekering dit gebeurt zo vaak niet normaal

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Marco
  17 april 2011 op 10:55 | #5

  En lees net dat de veroorzakende “grijs”rijdende Mercedes is uitgebrand. Gevalletje van in de brand –> uit de brand.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Marco
  17 april 2011 op 11:06 | #6

  @Murat
  Geloof niet zo heel veel van het verhaal dat ie gestolen is. Want als ie al gestolen zou zijn zoals je zegt zou hij nu bij de politie in ‘opslag’ staan. Al is het alleen maar om eventuele braaksporen en dergelijke te documenteren. En dan is het wel hééél toevallig dat ik net op Telegraaf.nl lees dat ie vanacht zogoed als volledig is uitgebrand. En niet op politie-terrein.
  Dit is meer een beetje gebruik maken van het feit dat er iemand rondloopt die graag auto’s in de fik steekt. En dan maar hopen dat de politie erin stampt.
  Feit is wel dat er door dit soort acties (weglopen, brand veroorzaken, etc.etc.) bij de verzekeringen besloten moet worden om de premies wééér omhoog bij te stellen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Marco
  17 april 2011 op 11:20 | #7

  @Murat
  Daar komt nog bij dat als de auto nog niet rdw-goedgekeurd zou zijn dat de auto niet op de openbare weg zou mogen rijden/staan. Daar komt bij dat naar mijn weten dat terreein van de openbare weg moet zijn afgescheiden door een afsluitbaar hekwerk, mits het voertuig binnen staat in een garage/werkplaats. Dus moeten wij ervan uit gaan dat de auto bij jouw garage op eigen terrein stond. Lijkt mij dat er daar dus ook sporen van braak moeten zijn geweest, en het lijkt me dan vrij logisch dat daar dan ook aangifte van is gedaan bij de politie. Want laten we eerlijk zijn, als je auto is gestolen door inbraak doe je zowieso aangifte.
  Maar in alle berichtgevingen over dit geval (aanrijding, diefstal?, brand) lees ik niks terug over het feit dat het voertuig gestolen danwel van diefstal afkomstig was.
  Dus ik denk dat we hier te maken hebben met diverse gevalletjes van fraude.
  Zoals belastingfraude (wegenbelasting, invoer) Verzekeringsfraude (aanrijding, diefstal?, brand).
  Ik denk dat de goedwillende (lees eerlijke) automobilist straks weer de dupe wordt van dit soort gevalletjes.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. 3Bier
  18 april 2011 op 20:11 | #8

  En als Marco hier gelijk in heeft (wat volgens mij zomaar zou kunnen, want inderdaad, het verhaal van Murat komt in de verste verte niet overeen met het verhaal wat we hier kunnen lezen), dan wordt ik hier wel weer heel moedeloos van. Want ik durf nog wel een stapje verder te gaan. Als je het al niet zo nauw neemt met je auto, waarom zou je dat dan wel met andere zaken doen? Oftewel, de kans is groot dat er nog meer regels aan de bekende laars worden gelapt waar uiteindelijk de maatschappij weer voor kan opdraaien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Murat
  22 april 2011 op 23:18 | #9

  Droom maar verder jongens.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Marco
  24 april 2011 op 10:32 | #10

  Nee hoor Murat, ik hoef niet verder te dromen.
  Want zoals bekent zijn de meeste dromen bedrog, en als ik dan alle feiten nog eens teruglees dan kan ik niet anders constateren dan dat er hier gewoon op een gruwelijke manier en vooral WEER geprofiteerd wordt van de welwillende en vooral hardwerkende mens.
  En als dan strax ook blijkt dat ik gelijk had met al mijn beweringen en constateringen hoop ik ook echt dat je opgepakt en ook zeker keihard gestraft zal worden.
  Het moet maar eens over zijn met dat geprofiteer en uitbuiten van de goedwillende mensen.
  Want ik ben er bijna van overtuigd dat je inmiddels alweer een “knap tweedehandsie” voor de deur hebt staan (of in je garage) nu nog ff omkatten met een “donorauto” van de Liede. (die staan er zat). Benzine eruit, dieseltje (of LPG) erin, en je kan weer van voor af aan beginnen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Dave
  27 april 2011 op 01:00 | #11

  Marco ik ben het helemaal met je eens ik hoop dat murat hard wordt aangepakt door de officier van justitie en belastingdienst en hoop dat dit niet onbestrafbaar zou blijven.

  Murat kan geen antwoord vinden op jou reacties daarom dat hij schrijft; ”droom maar verder jongens”.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Murat
  29 april 2011 op 17:36 | #12

  Julien kunnen bij mijn garage langskomen en zien dat het niet zo .
  En het is al lang bekend bij de politie.
  Dus daarom ook de reaktie droom maar verder jongens.nogmaals dromen Julie maar lekker verder.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Marco
  29 april 2011 op 23:25 | #13

  Denk dat jij beter verder kan dromen Murat.
  Hoe het ook alweer was toen je vanaf de andere kant naar en door die tralies kon kijken.
  Enne, niet te diep bukken he als je binnen zit ;-)
  want voor je het weet wordt je sterretje omgekat

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.