10.000ste deelneemster van Burgernet in het zonnetje gezet

Geschreven door de Redactie op woensdag 13 april 2011

Kennemerland – Vandaag hebben burgemeester Jaap Nawijn van Heemskerk en politiedistrictschef Peter Holla de 10.000ste deelneemster van Burgernet in de regio Kennemerland, mevrouw Rendering uit Heemskerk, uitgebreid in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering ontving zij een bos bloemen en een geschenkbon voor een complete SelectaDNA-kit.

“Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen met Burgernet meedoen,” aldus mevrouw Rendering. Zij heeft maar liefst drie mensen ingeschreven op haar adres. Peter Holla: “De politie is blij met zo veel mogelijk ogen en oren in de wijken.” Burgemeester Nawijn is er trots op dat de 10.000ste deelnemer aan Burgernet juist in zijn gemeente is gevallen. “Natuurlijk draag ik Burgernet een warm hart toe. Door met elkaar samen te werken kunnen we perfect bijdragen aan de veiligheid in onze wijken.” In snel tempo hebben inwoners in de regio Kennemerland zich vanaf 14 maart jl. aangemeld. Burgernet telt inmiddels 11.000 deelnemers. Sinds 9 april 2011 kunnen acties worden uitgezet zodra zich een Burgernetwaardige melding voordoet.

Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding, een Burgernetactie op. Deelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS. Zij kunnen helpen bij het zoeken van bijvoorbeeld een vermist kind. Maar ook bij het oplossen van een misdrijf. En bij een hartstilstand kunnen zij alvast eerste hulp verlenen. In een crisissituatie, zoals bij een gifwolk, ontvangen deelnemers informatie en instructies.

Daarom is het belangrijk dat heel veel mensen aan Burgernet gaan deelnemen. Kijk voor meer informatie op: www.burgernetkennemerland.nl

  1. dag!!!
    24 april 2011 op 15:54 | #1

    politie mag nooit zonder hoofdeksel buiten kantoor iets wat veel word genegeerd door onze nederlandse korpsen

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.