Man staande gehouden met pepperspray na negeren stopteken van politie

Geschreven door de Redactie op maandag 28 maart 2011

Haarlem – Een man heeft maandagmiddag een lading pepperspray in zijn ogen gespoten gekregen nadat hij weg wilde rijden na een staandehouding. Politieagenten wilde de man spreken in verband met een verkeersaangelegenheid. De man werd op de Planetenlaan ter hoogte van de Dekamarkt staande gehouden.
Update: 09:45 uur

De agenten wilde met de man praten toen hij er voor koos weg te rijden. Een van de agenten heeft daarop zijn pepperspray gepakt en in de ogen van de man gespoten.

Nadat hij op de grond lag en onder controle werd gehouden totdat er een politiebusje kwam om hem te vervoeren, heeft de agent water in zijn ogen gespoten om de pepperspray eruit te krijgen. De man is afgevoerd naar het politiebureau. Waarom hij weg wilde rijden is nog onbekend.

Update 09:45 uur:
Persbericht politie Kennemerland
Haarlem – Tijdens surveillance zagen agenten maandagmiddag op de Zaanenlaan hoe een automobilist geen voorrang verleende aan andere auto’s en met hoge snelheid reed. De agenten gaven de bestuurder een stopteken maar de man stopte niet en reed met hoge snelheid door.

Op de Planetenlaan hebben de politiemensen hun auto voor die van de man neergezet. De bestuurder, een 44-jarige Haarlemmer, was direct verbaal agressief. Hij bleek geen rijbewijs te hebben, geen identiteitsbewijs bij zich te hebben en weigerde verder alle medewerking. Toen hij verder wilde rijden hebben de agenten pepperspray gebruikt om de man onder controle te brengen en aan te houden.

De Haarlemmer bleek een mes en een honkbalknuppel bij zich te hebben. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is verhoord en maandagavond weer in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

 1. hoihoi
  29 maart 2011 op 16:51 | #1

  is toch knap dat je iemand zijn rijbewijs kan invorderen als hij er geen heeft ;p

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. ri
  29 maart 2011 op 19:30 | #2

  hahahahahahah indd lekker slim die mensen hahahahahaha

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. roos
  30 maart 2011 op 17:26 | #3

  door de pepperspray zie ik dat de beide ogen weg zijn

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Haarlem
  2 april 2011 op 13:59 | #4

  Hahaha, is ie nog gevloerd door een vrouw ook,

  Dan voel je je helemaal lullig.. ( als hij hert kon zien tenminste)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.