Drie personen gewond bij steekpartij in Cremerstraat; politie rijdt fietser aan

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 12 maart 2011

Haarlem – In de Cremerstraat zijn zaterdagavond drie personen bij een steekpartij gewond geraakt. Bij de uit de hand gelopen burenruzie is door de politie één vrouw aangehouden. Ambulances en vele politiewagens werden rond kwart over negen opgeroepen om met spoed naar de Cremerstraat te gaan waar het incident zich afspeelde. Update 21:45 uur

Het gealarmeerde Mobiel Medisch Team hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg.

Een politiewagen welke met spoed onderweg was naar de steekpartij is op de Prins Bernhardlaan, ter hoogte van de Leonard Springerlaan, tegen een fietser aangereden. De fietser raakte gelukkig niet ernstig gewond maar is toch ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Omdat er een politiewagen bij het ongeval betrokken was heeft de Verkeers Ongevallen Analyse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Volgens onbevestigde bronnen had de fietser op het moment van de aanrijding geen licht aan.

Update:
De politie laat weten dat de aangehouden vrouw(35) onder invloed van alcohol verkeerde. De beide slachtoffers, een 44-jarige man en een 63-jarige vrouw, zijn evenals de verdachte overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van hun verwondingen: zij hadden snijwonden op hun handen en in hun gezicht. Tijdens de schermutseling in de woning heeft de 44-jarige man de verdachte ook verwond met het mes. Om die reden is hij ook aangehouden. Onduidelijk is vooralsnog wat de exacte aanleiding is geweest voor deze uit de hand gelopen burenruzie. De politie heeft het mes in beslag genomen en is een onderzoek gestart naar het steekincident.

De 19-jarige Haarlemse fietser bleek zijn sleutelbeen te hebben gebroken.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. david van toor
  13 maart 2011 op 10:10 | #1

  ja dat deed pijn.
  na aangereden te zijn naar het ziekenhuis gebracht door oom agent.
  het blijkt dat ik een kapotte knie en een gebroken sleutelbeen heb.

  maar voor de rest: voel me top en ik leef nog.
  (aangereden fietser)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. diemux
  13 maart 2011 op 14:00 | #2

  Reed de politie auto met blauw/blauw en geluid?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Sabje
  13 maart 2011 op 16:02 | #3

  Je hoort ze toch aankomen ???????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. coos
  13 maart 2011 op 16:57 | #4

  wat doet die fietser daar dan ook, zover van huis en zonder licht. wat zeg je altijd tegen je kinderen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. hoi!!!
  13 maart 2011 op 20:17 | #5

  haha zie die agenten heel chil op het muurtje voor dat huis zitten.

  @david van toor had je geen licht? Of hadden zij geen licht?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. david van toor
  14 maart 2011 op 09:26 | #6

  ik had geen licht en had harde muziek in,
  ik had ook nog niks gezopen of wat dan ook.
  ik stond still voor het stoplicht en het werd voor mij groen. Ik begin te fietsten op de helft van de 1ste rijbaan en kijk ik naar links waar ik een politieauto zo’n 6a10 meter van me af met een rotgang op me af zie komen ik denk dat ook al had ik licht gehad dat de dynamo niet genoeg stroom zou hebben geproduceert voor die 2 meter dat ik opstarte.

  ik knalde met mn voorwiel tegen de koplamp aan(denk ik) en de kracht slingerde me tegen de auto aan.

  ik denk zelf dat het eerder een ophoping van meerdere dingen was dat dit heeft veroorzaakt(muziek, niet oplettend, ect)

  de bestuurder was zelf ook behoorlijk geschrokken, hij was wel zo aardig om me gister nog even te bellen of alles nog goed is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. david van toor
  14 maart 2011 op 09:31 | #7

  david van toor :
  ik had geen licht en had harde muziek in,
  ik had ook nog niks gezopen of wat dan ook.
  ik stond still voor het stoplicht en het werd voor mij groen. Ik begin te fietsten op de helft van de 1ste rijbaan en kijk ik naar links waar ik een politieauto zo’n 6a10 meter van me af met een rotgang op me af zie komen ik denk dat ook al had ik licht gehad dat de dynamo niet genoeg stroom zou hebben geproduceert voor die 2 meter dat ik opstarte.
  ik knalde met mn voorwiel tegen de koplamp aan(denk ik) en de kracht slingerde me tegen de auto aan.
  ik denk zelf dat het eerder een ophoping van meerdere dingen was dat dit heeft veroorzaakt(muziek, niet oplettend, ect)
  de bestuurder was zelf ook behoorlijk geschrokken, hij was wel zo aardig om me gister nog even te bellen of alles nog goed is.

  de politie had inderdaad blauwe zwaailichten aan maar door mn muziek kon ik niet precies horen of het de toeter van de auto was of iets anders

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. 3Bier
  14 maart 2011 op 09:48 | #8

  @David: eerlijk ben je wel! Gelukkig gaat het goed met je, maar stom vind ik het wel. Als je deelneemt aan het verkeer, dan moet je het veilig doen. Zonder licht en met de muziek zo hard is vragen om ellende. En dan vind ik het vooral heel ellendig voor diegene die jou aanrijdt. Maar ja, fietsers schijnen nog steeds alles te mogen doen en de autorijders krijgen dan toch de schuld.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Herman
  14 maart 2011 op 10:57 | #9

  Uhm, meneer of mevrouw 3Bier, uw reactie is niet in lijn met de door de democratie van Nederland bepaalde wet aangaande de bescherming van het langzame verkeer in dit geval de fietsers. Ik begrijp dat u het daar niet mee eens bent, dus ik stel voor dat u hiervoor de juiste partij kiest die dit artikel wil aanpassen, hoewel die er niet is.
  U gaat voor het gemak ook voorbij aan de situatie en de eerdere informatie aangaande de verlichting. En er is geen verbod op het dragen/luisteren van muziek op de fiets, slechts een aanbeveling om oplettend en alert in het verkeer te zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Mark
  14 maart 2011 op 12:42 | #10

  En het ergste nog, is dat je mij zomaar liet wachten met je ‘het word iets later’.
  Haha, kan er ook maar 1 overkomen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. 3Bier
  14 maart 2011 op 12:51 | #11

  @Herman: ooit wel eens bij een ongeval aanwezig geweest waar een fietser het niet heeft overleefd en de automobilist kon er niets aan doen omdat de fietser weer eens geen voorrang verleende? Ik wel. En die chauffeur is nooit meer achter het stuur gestapt. Dat is het ergste wat ik ooit heb gezien. Het gaat me er niet zo zeer om wat wel of niet mag, maar fietsers zouden eens wat meer stil mogen staan bij de gevolgen. Je mag best muziek luisteren op de fiets, maar als dat betekent dat je niets meer hoort van je omgeving dan vind ik dat oerstom. Dus ga niet beginnen over politieke partijen, een beetje rekening met elkaar houden zou iets normaals moeten zijn, daar heb ik geen politieke partij voor nodig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Joey Dammiaans
  17 maart 2011 op 19:31 | #12

  @david van toor: Lol.. vind het wel een HELE droge reactie “Jah.. dat deed pijn”.. xD
  Sterkte man :P

  Gr.

  Joey, je neefje xD

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.