Scooterrijder onderuit bij uitwijkmaneuvre voor groepje fietsers

Geschreven door Rowin van Diest op vrijdag 11 maart 2011

Haarlem – Een scooterrijder is vrijdagavond op de Gasthuissingel onderuit gegaan en daarbij licht gewond geraakt. De jongen reed rond negen uur vanaf het Houtplein en wilde rechtsaf de Gasthuissingel op. Op dat zelfde moment fietste daar een groepje fietsers, wat de scooterrijder niet had verwacht omdat het eenrichtingsverkeer is.

Om de fietsers te ontwijken moest de jongeman een uitwijkmaneuvre maken, echter ging dat niet geheel goed. De scooterrijder gleed onderuit en schoof enkele meters over straat. Een ambulance en een politiewagen kwamen ter plekke om de jongeman te helpen. Ambulancebroeders hebben de jongen eerste hulp verleend. De jongen is vervolgens op een brancard gelegd en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere zorg.

Het groepje fietsers kwam er met de schrik van af.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. XXXX
  12 maart 2011 op 10:12 | #1

  Waar blijft de handhaving van zonder licht rijden op de fiets?
  Krijg je geen bekeuring als je tegen de rijrichting fietst ?
  Wordt het eens geen tijd om tegen deze fietsersovertredingen op te treden ?
  Gingen de fietsers vrijuit ?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. michel
  13 maart 2011 op 12:48 | #2

  ach waar maak je jedruk om.heb je wel eens gezien hoe die brommers rond rijden.weg met die dingen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. T80
  13 maart 2011 op 15:47 | #3

  Ik rij ook op een scooter. Ik erger me vaak kapot aan de fietsers. Dit soort situaties zie je zo vaak gebeuren. Ik ben het er mee eens dat veel jongeren zich misdragen op de weg met hun scooter, maar er zijn ook veel normale bestuurders.

  Overigens heb ik ook als automobilist last van deze groep fietsers. Het zijn vaak tiener meiden die zich nergens om bekommeren. En als je dan even toetert omdat 6 dik naast elkaar rijden krijg je een grote bek terug.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. de jongen die daar lag
  14 maart 2011 op 14:04 | #4

  De fietsers zijn vrijuit omdat ik niet in staat was om namen te krijgen. en michel je heb helemaal gelijk maar in deze situatie was het toch echt de schuld van de fietsers omdat hun op mij af kwamen fietsen tegen de richting in. En dat was dus ook precies gebeurd in een bocht. dus of ik nou 20 km per uur reej of 80 ik was toch op me bek gegaan daar. maar ik heb alleen paar schaafwondjes en lichte hersenschudding dus geen zorgen mensen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Piep
  14 maart 2011 op 21:10 | #5

  Alle wegebruikers maken geregeld fouten en het heeft volgens mij geen zin om 1 van de groepen af te zeiken. In dit geval waren de fietsers fout.
  Overigens het zijn niet alleen jonge meiden die naast elkaar fietsen ook geregeld groepjes jongens en ouderen.
  het is momenteel wel heel vervelend dat er op deze plek, al tig jaar een 1 richtingsweg continue tegen het verkeer wordt in gefietst, gescooterd of gebrommerd en niet alleen op de weg maar er wordt ook standaard hier op de stoep gefietst.
  Jongen die daar lag in ieder geval succes met je herstel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.