Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding van jongens na beroving

Geschreven door de Redactie op zondag 20 februari 2011

Haarlem – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02:10 uur drie verdachten aangehouden voor een beroving onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de kruising Gierstraat/Breestraat. Het drietal was nadat zij het slachtoffer, een 19-jarige man, hadden beroofd, gevlucht richting de Botermarkt.

Agenten kregen een signalement van de drie daders en stelden direct een onderzoek in. Zij troffen de daders aan op de Brouwersvaart. Één van hen kon direct worden aangehouden. Omdat de andere twee daders niet wilden stoppen is er een waarschuwingsschot gelost.

Na korte achtervolging konden deze twee daders ook worden aangehouden. Het drietal, twee Haarlemmers van 16 jaar en een 15-jarige jongen uit Vogelenzang, zijn ingesloten. De recherche onderzoekt de zaak.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. knapziek van
  20 februari 2011 op 15:38 | #1

  van mij mogen ze in zo ’n situatie gericht schieten. waar gaan we heen zo op deze manier

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Arie
  20 februari 2011 op 19:14 | #2

  Alleen die leeftijd al….!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. haarlemmer*
  21 februari 2011 op 10:18 | #3

  wat doet een kind van 15 om die tijd nog buiten???? en dan nog met een pistool

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. denis
  21 februari 2011 op 13:34 | #4

  zeker weer een hollander

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Peter
  21 februari 2011 op 17:33 | #5

  @haarlemmer ik denk er net zo over wat een kinderen in die leeftijd ’s nachts op straat doen. Vroeger diende je voor 12.00 midernacht binnenshuis te zijn anders kwam je het volgend weekend niet weg. Hier werd stevig de hand ingehouden want je kwam ook niet weg.
  Ik heb eens gevraagd aan de jeugd waarom zo laat en als antwoordt krijg je het zijn andere tijden. Ik vraag mij dan af of ouders helemaal geen verantwoordelikheid en discipline meer opleggen aan hun kinderen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. jajaja
  23 februari 2011 op 13:22 | #6

  @denis
  Hoor dat dan, de meeste slopers zijn van jullie afkomst dus ga lekker op je eigen zooi schelden ofzo bijdehandje.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.