38-Jarige man mishandeld door groepje jongens tijdens uitlaten van hond

Geschreven door de Redactie op zaterdag 19 februari 2011

Haarlem – De politie is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging op zaterdagavond door een groepje van vijf jongemannen op het Teylerplein. Een 38-jarige man was die avond omstreeks 22:30 uur zijn hond aan het uitlaten. Bij het zien van het vijftal begon de hond te blaffen naar hen.

De vijf jongens wilden de hond mishandelen en de 38-jarige eigenaar wilde zijn hond beschermen. De 38-jarige man is hierna mishandeld, hij liep letsel op aan zijn gezicht (kneuzingen, snee). Het slachtoffer heeft nog luid om hulp geroepen maar hier werd niet op gereageerd. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie is op zoek naar het vijftal. Het signalement van de groep mannen is als volgt: vier van hen hadden een blanke huidskleur en één van hen was mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst,1.75 – 1.80m lang, 20-22 jaar,stevig postuur.

Getuigen die de politie informatie kunnen verstrekken die zou kunnen bijdragen tot opheldering van deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie Spaarne-Oost via 0900-8844.

 1. Johan
  20 februari 2011 op 18:10 | #1

  Het moet toch niet gekker worden, je kan niet eens meer normaal de hond uitlaten, opsluiten dat uitschot!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Trini
  20 februari 2011 op 20:02 | #2

  Ik krijg zowat een depressie van al die berichten die ik hier lees. Wat erg om dit te lezen. Dit is nu precies de reden waarom ik niet eens meer een hond durf te nemen want dat moet ik hem ’s avonds uitlaten!! Ik lees nu weer waarom ik dus nooit meer een hond zal hebben.

  Overigens wil ik toch even melden dat de jeugd uit die beurt van jongs af aan zelden of nooit gecorrigeerd vanaf zeer jonge leeftijd. Klagen bij de ouders hielp niet dat wekte agressie op “het zijn nu eenmaal kinderen” was het argument. Zijn dit deze kinderen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Gerard
  21 februari 2011 op 01:37 | #3

  Noord- Afrikaanse afkomst.. Toevallig weer uit die richting, en ook weer met vijf personen! Erg laf volk…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. sel
  21 februari 2011 op 16:26 | #4

  je leest blijkbaar niet goed 1 noord afrikaan de rest blank:)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Lola
  21 februari 2011 op 16:38 | #5

  Gerard :Noord- Afrikaanse afkomst.. Toevallig weer uit die richting, en ook weer met vijf personen! Erg laf volk…..

  1 persoon! de overige 4 gewoon blank! Erg jammer om dan “weer” die ene uit het verhaal te pikken!

  Verder natuurlijk erg triest dat dit gebeurt! Helaas wordt er veel te weinig aan gedaan!
  Ik hoop dat de daders snel gepakt worden!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Gabriël
  23 februari 2011 op 23:01 | #6

  @Lola
  Erg jammer? Ze moeten zich schamen als gast dit gedrag te vertonen!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Missa
  24 februari 2011 op 00:06 | #7

  Al stond het er niet dat er een N. Afrikaan bij betrokken was…..laten we eerlijk wezen, dan gingen we dr met zn allen alweer van uit dat het om een N. Afrikaan ging…ik wel in ieder geval. En nee ben geen racist, mn partner is Moslim….
  Maar ga voor de gein als vrouw zijnde es een rondje door Schalkwijk fietsen, in de avonduren, en ga es effe turven door hoeveel autochtonen en hoeveel N. Afrikanen je wordt belaagd…*** i’m sorry ***

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Lola
  24 februari 2011 op 14:37 | #8

  @ Gabriel
  En de rest hoeft zich niet te schamen?!
  Die zijn toch net zo erg!

  Ik zeg alleen benoem ze dan allemaal en niet die ene! Met 5 man zijn ze fout toch?!

  En het feit dat mensen direct een bepaald persoon in gedachten hebbenbij het horen van een bepaald delict zegt meer over de persoon zelf.
  Ik zie genoeg in mijn omgeving gebeuren waar alleen maar blanken een hoofdrol spelen!

  En dat rondje fietsen in schalkwijk! probeer dat maar eens in Noord, daar ben ik ook al eens van mijn fiets getrokken (2 x blank)

  Ik hoop dat we met zijn alleen eens wat minder in hokjes gaan denken en een ieder op zich beoordelen in plaats van onderscheid maken in ras, geloof etc.

  Groeten van een kaaskop!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. 3Bier
  24 februari 2011 op 19:22 | #9

  @ Lola: ik woon in Noord. Waar jij het over hebt herken ik niet. Als ik geschoffeerd wordt op straat dan is dat toch echt vaker door niet-kaaskoppen. En volgens mij hebben we in dit land momenteel een hoop problemen omdat het beestje nooit bij z’n naam genoemd mag worden en er heel veel mensen zijn zoals jij die alles maar willen mooipraten. Ik ben geen racist, echt niet, maar ik heb wel een schurfthekel aan die jonge (vaak allochtone) gastjes die overal schijt aan hebben en voor niets of niemand respect hebben!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Missa
  24 februari 2011 op 22:07 | #10

  @ Lola,
  ik ben net zo’n kaaskop als jij, ben ook absoluut NIET tegen de buitenlanders (heb zelfs een partner die Moslim is)….but believe me…..als je in Schalkwijk bent wordt je merendeels belaagd door ehh, ja door hen, je weet wel wie ik bedoel.
  En ja dat jij dan een keer de pech hebt om in Noord 2 x van je fiets getrokken te zijn is wel zeer spijtig….toch ben ik er zeker van dat het in S’wijk een tikkie erger is…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. ben
  25 februari 2011 op 01:35 | #11

  @lola:
  In NL is naar mijn mening nog teveel racisme,maar aan de andere kant zijn er ook heel veel naïevelingen. Bij veel ‘allochtone’ jongeren gaat het om status op straat/in hun vriendenkring. Ze zijn zichzelf niet,luisteren niet naar hun ouders en zetten zich af tegen alles wat hun probeert te corrigeren. Inderdaad, zo zijn veel pubers zou je denken,maar helaas gaan deze ventjes nog een stappie verder. Berovingen,leeftijdsgenootjes afpersen, etc. etc. etc.

  Gelukkig valt het in Haarlem nog mee ivm de echt grote steden..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. lola
  9 maart 2011 op 10:43 | #12

  Ìk zie mezelf niet als mooiprater ! ik praat naar eigen ervaringen.
  De ervaringen verschillen en daardoor ook de meningen! Ik ben heus niet blind!
  Alleen wou ik opmerken dat wanneer er een allochtoon bij betrokken is de nadruk daarop wordt gelegd en wanneer het een blanke betreft er ineens stukken minder over wordt gesproken!
  En ik weet heus de cijfers en statistieken wel en de verschillen in Noord en S’wijk! Dat is nu eenmaal een feit!
  Maar wanneer een nadruk gelegd blijft worden zullen de neusen van sommige maar 2 kant op blijven staan! het is zoals het is! en hoe meer men er een stempel op drukt hoe erger sommige zullen worden!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Murrie
  9 maart 2011 op 14:35 | #13

  Je kan zeggen wat je wilt, maar ik geloof helemaal niks van dit verhaal..

  Ik ben zelf een jongen die ook op pleintjes hangt dus ik weet wel waar ik over aan het praten ben.. en kwam vroeger ook op het tylerplein..

  Maar ik kan niet geloven dat die jongens de man hebben mishandelt omdat zijn hond naar hun blafte…

  Ik denk dat die man zijn hond gewoon agressief was en die jongens uit reactie die man daarop aanspraken..

  En als je dan een bijdehande bek trekt tegen een groep van 5 dan kan je verwachten dat het uit de hand loopt neem ik aan.

  (En het maakt niet uit Noord Africaans, Marokaans, Turks of Nederlands het loopt uit de hand als je een grote bek heb tegen een groep!)

  Voor de mensen die onderscheid maken hierboven,, 5 Noordafricaanse of what ever je komt als je zo denkt vanzelf de Noord Africaan tege!

  Peace

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.