69-Jarige Haarlemmer beroofd van geld tijdens tijdens wisseltruc

Geschreven door de Redactie op zaterdag 19 februari 2011

Haarlem – Een 69-jarige Haarlemmer is zaterdagmiddag slachtoffer geworden van een wisseltruc. Hij werd op het Californiëplein aangesproken door een man die hem in gebrekkig Nederlands om wisselgeld vroeg.

Toen de behulpzame Haarlemmer zijn portemonnee tevoorschijn haalde en een muntstuk in zijn handen kreeg werd hij geduwd en werd er brutaal in de portemonnee van de Haarlemmer gegraaid totdat de man kennelijk voldoende kleingeld had. Hierna vertrok de man met een vrouw, die vlak daarvoor aan was komen lopen, richting het winkelcentrum.

De 69-jarige man heeft daarna de inhoud van zijn portemonnee gecontroleerd en miste een paar bankbiljetten. Deze zijn vermoedelijk door de vingervlugge onbekende man gestolen.

De politie is op zoek naar de dader. De man is van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, 40 a 45 jaar, lengte ongeveer 1.65 m, glad achterover gekamd haar, donkere jas. De vrouw is ongeveer 60 jaar, kort gedrongen postuur en zij droeg een lichtkleurige hoofddoek.

Getuigen die de politie informatie kunnen verschaffen over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schalkwijk via 0900-8844.

  1. jal
    22 februari 2011 op 02:04 | #1

    Donder op man, dit zijn geen Noord Afrikanen. Glad achterover gekamd haar? Zigeuners misschien ja of oostblokkers. Je zou verwachten dat de politie dit soort dingen toch wel weet.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.