14-Jarige jongen loopt letsel op aan gezicht bij mishandeling in park

Geschreven door de Redactie op zondag 9 januari 2011

Haarlem – Omstreeks 03:00 uur is een 14-jarige Haarlemmer in een park aan Sandenburg om onbekende reden door twee jongens mishandeld. Het slachtoffer liep er letsel door op in zijn gezicht en is in een ziekenhuis behandeld. Van de twee verdachten is bekend geworden dat het om jongens met een donkere huidskleur gaat. Eén van hen droeg een zwarte muts met rode letters.

Getuigen worden verzocht te bellen via 0900 – 8844.

 1. Jorfa
  9 januari 2011 op 15:49 | #1

  Je zou denken dat zo lief knulletje tussen de Witte lakens zou liggen samen met zijn Knuffel die hij 14 jaar geleden had gekregen van de Goed Heiligman de Sint.En Plotseling loopt dat ventje Twee Donker Getinte Mannen tegen het lijf en uitgerekend in Schalkwijk in een Park aan de Sandenburg en daar een paar Flinke klappen heb opgelopen en misschien is zijn neus naar binnen geslagen,ik wens de Verpleegkundige heel veel suc6 met het herstellen van zijn Aangezicht!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. SANDENBURG
  9 januari 2011 op 17:32 | #2

  Sandenburg een complex van woningen heeft niks gehoord of gezien!! Onmogelijk er werd 15 minuten lang geschreeuwd uiteindelijk ben ik nog naar beneden gegaan, stelletje lafaards wonen hier (voor diegene die het gezien hebben en niks doen alleen maar toekijken) JULLIE MOETEN JE SCHAMEN!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Jorfa
  9 januari 2011 op 18:42 | #3

  En Toen was het Akelig Leeg en Stil op dit Webforum,en hopende dat deze lieden gepakt worden en Zwaar zullen worden gestraft dat ze Wit weg trekken!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Bundy
  9 januari 2011 op 19:05 | #4

  @SANDENBURG
  Eyoow, als jij 15 minuten lang geschreeuw hoort waarom ga je dan pas uiteindelijk naar beneden, i.p.v meteen naar beneden te gaan..?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Jorfa
  9 januari 2011 op 22:29 | #5

  Bundy,Overal hoor je geluiden,ook in de Nachtelijke Uren, ook hier in deze omgeving waar me huis woond,je zou kunnen zeggen,Beter de politie bellen als je niets hoort.
  En de persoon,laten we maar meneer S noemen heeft het goed gedaan,want je weet niet wat je voor een stelletje gekken je dan zal tegen komen en dan heb je Twee slachtoffers die moeten worden opgelapt,en dan lopen zeuren dat je premie volgend weer is omhoog gegaan!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. ik
  10 januari 2011 op 11:21 | #6

  wat doet een kind van 14 om 3.00 uur ’s nachts nou nog op straat ??????? ik vind het wel heel erg voor hem… maar ik vraag me dat dus gewoon af…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Edro
  11 januari 2011 op 09:39 | #7

  Lekker makkelijk omstanders verwijten dat ze niet hebben ingegrepen. Zijn het niet die licht getinde hyena’s die deze laffe daad op hun geweten hebben? Helaas moet ik tegen mijn zoontjes zeggen dat ze met een grote boog om deze malloten moeten heen lopen, alleen om 3 uur ’s nachts liggen ze wel te slapen… Ik werk in Schalkwijk en wat ik daar regelmatig zie is gewoon te triest voor woorden. Gelukkig wonen wij niet in dat afgrijselijke Schalkwijk en zijn deze types met hun capushons makkelijk te herkennen helaas weet je alleen nooit precies wanneer deze kakkerlakken opduiken (ja daar waar het donker is of glimmers hangen). Het zal door politie en burgermeester wel weer afgedaan worden als een incident. Ook ik besef heel goed dat het niet met de afkomst te maken heeft maar met cultuur?!… of is het toch de schuld van de maatschappij?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. wappy
  11 januari 2011 op 13:27 | #8

  Edro ben het helemaal met je eens, net als die goeie wijkagent in europawijk die je nooit en dan ook nooit ziet, en dat vinden ze het raar dat er zo veel inbraken en geweld is in europawijk/schalkwijk, en 9 van de 10keer zijn het idd die getinte hyena’s, word tijd dat ze eens terug gestuurd worden naar hun eigen land, 1 keer aanraking met politie is terug sturen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Jorfa
  11 januari 2011 op 16:37 | #9

  Wappy,wat een leuke naam hebben je ouders gegeven,maar waar het om gaat,dat Wijkagenten een uitstervend beroep is en er geen opvolgers voor te vinden zijn,soms zit er een getinte Kandidaat tussen maar nog niet ingeburgerd zijn,en je moet luid en Duidelijk spreken en liefs met Blokletters dat ook Blankgetinte met Blauwe ogen en Blond haar jou kunnen volgen wat je bedoeld en wat goed en Fout is.Heel soms rijden ze dan ingeblikt in een Auto-tje van de zaak naar een spoedongeval ergens naar een druk Kruispunt waar Twee auto`s op elkaar zijn geknalt,en dan moet 112 Haarlem.nl bellen voor een wijkagent of ed! snap je het een Beetje.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. jij
  11 januari 2011 op 21:31 | #10

  @ik
  zoiets heet een feest !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. teunis
  12 januari 2011 op 16:21 | #11

  @Jorfa vraagt zich af wat een jongen van 14 jaar midden in de nacht in dat park doet. Ik vraag me af wat dat tuig dat hem heeft mishandeld daar doet, misschien heeft Jorfa -die hetgeen er gebeurd is volledig normaal schijnt te vinden- hierop te zeggen heeft.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. teunis
  12 januari 2011 op 18:20 | #12

  Ik wijzig niets, maar wacht op antwoord.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Wladimir Vergers
  13 januari 2011 op 14:18 | #13

  Hier had ik dus laatst ook een discussie over, deze jongen die mishandeld is is aangetrouwde familie van me. Dus ik ken het verhaal een beetje: Hij liep naar huis nadat hij op een verjaardag is geweest, neemt afscheid van zijn vrienden en loopt de hoek om. Waarna zijn vrienden geschreeuw hebben gehoord en weer zijn komen kijken en de jongen op de grond aantroffen.
  Het is toch verschrikkelijk (buiten het feit dat de jongen pas 14 is en eigenlijk rond zo een tijdstip niet op straat hoort te lopen) dat je je tegenwoordig zorgen moet maken of je wel of niet in elkaar geslagen word op weg naar huis?
  En dan kan er meer politie op straat zijn, maar die zal nooit toevallig daar zijn als er iemand in elkaar geslagen word. Er moet meer aan de preventie worden gewerkt, mensen die ‘voor de lol’ iemand in elkaar slaan moeten wat mij betreft per definitie een zwaardere straf krijgen en uit de maatschappij gehouden worden. Door ‘dit soort’ jongens durft mijn oma de straat niet meer op, en zet ik mijn fiets op 2 sloten als ik even een pakje sigaretten ga halen. Verschrikkelijk dit, voer de wapenwet maar in hier, is kijken hoe het escaleert :-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. DeMug
  14 januari 2011 op 01:19 | #14

  Tja. Tegenwoordig zit iedereen in zijn goed geïsoleerde huis. En maakt zich niet druk om anderen. Of het moet over geluidsoverlast zijn (bah, dat geschreeuw op straat).
  Bang gemaakt door ‘de politiek’ en door elkaar durft bijna niemand meer in te grijpen als er iets aan de hand is. Het enige waar we elkaar nog in kunnen vinden is in het mopperen op de politie. Die alles voor ons op hoort te knappen en overal tegelijk moet zijn.
  De maatschappij dat zijn wij. En als we er zelf niets aan veranderen zal het alleen nog maar erger worden. Die angst en het egoïsme. Treurig…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Debouncer
  17 januari 2011 op 12:15 | #15

  De ettertjes voelen zich geheel onaantastbaar omdat de gemeentelijke handhavers en de politie niets doen van wat de buurt hun vraagt. Vooral de handhavers beperken zich tot burger pesten. Als men eens begint een einde te maken aan de verloedering door grof vuil (bewoner van Sandenburg 89 staat het toe dat een vriend/bekende even een bank komt dumpen op de Rumelaarweg), door zwerfafval, het her en der neerkwakken van auto die ook altijd door het gras moeten rijden. Nu doet politie al niets (in het geval van de gedumpte bank weet politie kenteken van de auto waarmee het gebeurde) De handhaver laten zich voor het karretje van klagers spannen die zelf eens een bon kregen en nu de vermeende klager sook een bon aan proberen te naaien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. An
  17 januari 2011 op 17:39 | #16

  Heel veel sterkte en beterschap voor deze jongeman.. Ik hoop dat deze lafaards gepakt zullen worden. Wat de maatschappij betreft, die ben je zelf inderdaad. We worden alleen maar gewaarschuwd om niet te reageren op mensen in nood (houd deuren en weet ik wat gesloten) met als resultaat dat niemand meer voor de medemens opkomt. Schandalig. Heb je naaste lief, want als jou wat overkomt zou je ook graag willen dat andere mensen je zouden helpen op straat of waar dan ook.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Wladimir Vergers
  20 januari 2011 op 00:37 | #17

  Hier weer een mooi voorbeeld van hoe het niet moet, lekker naar boven wijzen; de politie, de handhavers… parkeerwachters ook? Doen we ook.
  Je kan zelf ook een end hout hanteren en dit soort gevallen ‘staande’ houden. ‘Vroeger’ lieten mensen zelf niet met hun sollen, en belden ze pas de politie als het echt nodig was.
  Als nu iedereen maar belt omdat er een bank zomaar neergeflikkerd is, of verkeerd geparkeerde auto’s is het logisch dat er weinig blauw op straat is.
  Die zitten achter bankdumpers en foutparkeerders aan…
  Nee hoor, ik ben best bereid de gevolgen op me te nemen als ik iemand zijn leven kan redden door misschien alleen al ‘He’ te roepen.
  Het feit dat menig mens bepaalde plekken mijd want daar staan ‘van die groepjes’ vind ik al verschrikkelijk, je laat je toch niet wegjagen door een paar opgefokte kansarme losers? Ik hoop dat er meer mensen zijn die het nu genoeg vinden… Nederlands, Turks, Marokkaans, Antilliaans… maakt geen flikker uit al zijn ze pimpelpaars met een rode rand en komen ze uit een land die niemand uit kan spreken… lekker gedragen anders kan zomaar iedereen om je heen zich tegen je keren.
  Van de politie weet je ‘O, nu even normaal doen’ maar als burgers zich ermee gaan bemoeien maakt het het allemaal al een stuk moeilijker. En behalve een pistool, wat handboeien en andere troep kan een agent niet zo veel meer als wij. Nogmaals, ik hoop dat er meer mensen zijn die hier klaar mee zijn, er zitten in Den Haag al mannen met mooie pakken duur te doen van ons geld, en vertellen ook nog is wat we moeten doen. Dat laten we toch niet door een paar schoffies ons ook nog eens vertellen waar je wel en niet heen kan?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Debouncer
  20 januari 2011 op 10:30 | #18

  @Wladimir Vergers

  Als de gemeente tientallen handhavers aanstelt mag je toch verwachten dat ze zich in gaan spannen voor de mensen die hun inkomen betalen. Zij zijn er voor ons, en wij niet voor hun. Het monopolie op geweld licht bij de politie. Teveel zijn slachtoffers op de door jou genoemde methode tot daders verworden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. Wladimir Vergers
  20 januari 2011 op 13:39 | #19

  @Debouncer

  Daar heb je helemaal gelijk in, er moet ook meer gebeuren van de regering uit. Ook klopt het helemaal dat er al zat slachtoffers zijn geweest door “mijn” methode maar dat komt simpelweg omdat de rest aan het kijken is, aan het filmen, of bezig met klagen erover. Als er toch iets gebeurt (noem even deze 14-Jarige achterneef die in elkaar is geslagen) dan is het toch mooi als daar meteen 10 bewoners van Sandenburg bij staan? Dan krijgen die jongens ook niet de kans om weg te rennen ofzoiets, gewoon staande houden. Ik bedoel ook niet ze gehandicapt slaan, maar als ze tegenstribbelen heb je het recht om gecontroleerd geweld te gebruiken. In het uiterste geval kun je het nog op de “burgerplicht” gooien. Begrijp me niet verkeerd, er komen ook wel wat emoties kijken bij deze reacties, maar in het kort bedoel ik gewoon dat we ook wat meer zelf kunnen doen, ik heb de hoop op de politie en handhavers toch al opgegeven. Die mogen komen als ze alleen nog in hechtenis gesteld mogen worden. Stand up for your right, while your at it for others too!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. DeMug
  6 februari 2011 op 03:04 | #20

  @Wladimir Vergers
  Nu we het er toch over hebben. En ik wat langer nagedacht heb. Dan denk ik zo dat we de dames en heren huizenbouwers eens ernstig toe moeten spreken. Nee, niet die fluiters op de steigers. De architecten en zo.
  Ik weet niet waar jouw neefje te pakken is genomen, maar dat Sandenburg is me ook wel een spookgebied. Donkere parkeerplekken op de begane grond. Met overal en nergens nog donkerdere hoeken en gaten. Schimmige poortjes. En éénmaal een verdieping hoger gekomen een lang balkon met loopplanken die toegang tot de woningen bieden.
  Niet om het één of ander, maar al had iemand jouw schreeuwende neefje willen horen, dan was dat amper gelukt. Om over de reistijd om het slachtoffer uit de klauwen van zijn belagers te redden nog maar te zwijgen; als bewoner ben je een kwartier bezig om beneden te komen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. Mo
  6 februari 2011 op 20:41 | #21

  Halloo???
  jullie praten aleen over de getinte jongens ( waarschijnlijk marokkanen ). maar wat doet de nederlander dan om 3 uur snacht’s in het park.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. DeMug
  6 februari 2011 op 22:55 | #22

  @Mo
  Wie is ‘jullie’?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. Wladimir Vergers
  7 februari 2011 op 00:12 | #23

  @Mo
  Dat moet dus geen hol uitmaken, dat er zoiets is als “te” laat op straat rondlopen is al te gek voor woorden. Dit soort flikkertjes die het nodig vinden doelloos iemand zijn kop in elkaar te schoppen mogen wat mij betreft best wat steviger aangepakt worden, door iedereen… Zoals ik eerder al zei, het interesseert me niet al zijn ze pimpelpaars, mensen zijn voor mij allemaal gelijk. Dat geld dus ook andersom, niemand heeft het recht om iemand anders zijn kanis maar te verbouwen. En of het nou 12 uur of 5 uur ’s morgens is; je moet gewoon veilig over straat kunnen, wetende dat als er een daas besluit je aan te vallen dat de omstanders hem tegen de grond houden tot de politie er is. Even opruimen dat tuig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 24. Dela
  7 februari 2011 op 09:08 | #24

  Mo :
  Halloo???
  jullie praten aleen over de getinte jongens ( waarschijnlijk marokkanen ). maar wat doet de nederlander dan om 3 uur snacht’s in het park.

  Tuurlijk ga gelijk weer over ras beginnen , t heeft er tog geen f*ck mee te maken ?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.