Veel drankrijders aangehouden bij meerdere alcoholcontroles dit weekend

Geschreven door de Redactie op zondag 12 december 2010

Haarlem – De politie heeft dit weekend bij diverse alcoholcontroles in Haarlem veel drankrijders aangehouden. Op de Kamperlaan heeft de politie tussen 21:30 en 04:00 ’s nachts een alcoholcontrole gehouden. Hierbij heeft de politie 251 bestuurders laten blazen en werden negen drankrijders aangehouden.

Van de negen aangehouden drankrijders bleken vier zo ernstig onder invloed, dat de politie direct hun rijbewijs invorderde.

Een bestuurder die probeerde te ontkomen aan de alcoholcontrole kreeg behalve een proces verbaal voor het rijden onder invloed nog meerdere processen verbaal, omdat hij tijdens zijn vlucht de diverse overtredingen had begaan.

Bij deze alcoholcontrole hield de politie een 35-jarige bestuurder uit Purmerend aan, die onder invloed van drank en drugs reed. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau en door een arts werd een bloedproef afgenomen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Op het Frans Halsplein heeft de politie een 44-jarige Haarlemmer aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol had gereden. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De alcoholcontrole vond plaats op het Frans Halsplein tussen 19:30 en 21:30 uur. In totaal moesten hier 101 bestuurders blazen.

Op de N208 werd zaterdag een 40-jarige man uit Hillegom aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol reed. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

De politie heeft rond 02:20 uur een 24-jarige IJmuidenaar aangehouden op de Schotersingel, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. De man bleek ernstig onder invloed van alcohol en hij werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

 1. robocopper44
  12 december 2010 op 19:33 | #1

  Werd weer eens hoog tijd dat deze controles serieus werden uitgevoerd! Je ziet wat het opleverd!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. hoi!!!
  13 december 2010 op 15:53 | #2

  Toch raar. Ze staan op de ene plaats ruim 6 uur en houden maar 251 mensen aan. Ze staat 2 uurtjes ergens anders en ze houden 101 mensen aan. En volgens mij is het op die plaats nou niet zoveel drukker. Kom dit dan door dat ze daar gewoon meer mensen van de weg halen? Of komt het daar door dat er meer gedronken word in dat gebied omdat het dichter bij de stad ofzo is???

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.