Politie en handhavers controleren op te vroeg afgestoken vuurwerk

Geschreven door de Redactie op dinsdag 28 december 2010

Haarlem – De afdeling Handhaving Openbare Omgeving van de gemeente Haarlem en de Politie Kennemerland slaan dit jaar de handen ineen om te zorgen dat de landelijke afspraken, die gemaakt zijn over het afsteken van vuurwerk, worden nageleefd. Elk jaar wordt er in Haarlem door de jeugd te vroeg begonnen met het afsteken van vuurwerk.

Omtrent het afsteken van vuurwerk zijn regels gemaakt die overlast, vervuiling en letsel moeten beperken.

Vanaf 28 december, wanneer de verkoop van het vuurwerk start, tot en met 30 december wordt er streng gehandhaafd. Extra politiecapaciteit wordt vrijgemaakt en de agenten zullen zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn in de straten van Haarlem. Zij worden ondersteund door handhavers van de gemeente Haarlem die bevoegd zijn tot staande houden en het uitschrijven van een boete. Wanneer de handhavers een boete hebben uitgeschreven, nemen zij contact op met de politie die het vuurwerk in beslag neemt.

Als het om jeugdige overtreders gaat, wordt een aangepaste procedure gevolgd. Bij constatering wordt een boete uitgeschreven en zal de politie contact opnemen met de ouders. Het vuurwerk wordt in beslag genomen en de jeugdige overtreder gaat vervolgens verplicht een traject bij bureau Halt volgen.

Vanaf 31 december vanaf 10:00 uur tot 1 januari 02:00 uur is het afsteken van vuurwerk toegestaan.

 1. shb
  29 december 2010 op 06:26 | #1

  altijd de mooie groote praatjes maar worden ze dit keer wel na geleefd…??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. hafezz
  29 december 2010 op 20:41 | #2

  pfff ik kan me zo irriteren aan Nederland. elke dag staan de kranten vol met verkrachtingen moorden mensen die worden afgeperst geïntimideerd, ik snap ook wel dat niet elk agentje intelligent genoeg is om de echte boeven te pakken, misschien is het tijd om de lat van de politie iets hoger te leggen, zodat er een keer echt iets aan criminaliteit gedaan wordt, dont get me wrong tuurlijk moet er hier en daar op gelet worden, maar om al van te voren aan te kondigen dat er extra op gelet gaat worden houdt dus in dat er een aantal agenten specifiek op dit punt ingezet gaan worden, als je steeds onze agenten die hard nodig zijn voor de veiligheid in gaat zetten voor dit soort KATTENKWAAD laat je alle echte criminelen lekker doorgaan met hun activiteiten en rijden ze LACHEND 30km te hard langs de agentjes die op hun buik in de bosjes met hun lazer gun aan het spelen zijn. die boete boeit ze niet omdat die zelfde agent hem de gelegenheid blijft geven crimineel geld te verdienen, ik zou zeggen, gebruik voor dit soort ONZIN van die kansloze stadswachten ofzo maar niet Wetshandhavers Nou genoeg geluld, Hup agentjes snel weer je bonnen quota zien te halen en pubertjes met rotjes aanhouden!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Diemux
  31 december 2010 op 01:02 | #3

  Hafezz, iets meer inzicht mag ook wel hoor. De politie probeert gewoon de wet te handhaven. Jongeren met vuurwerk lijkt redelijk onschuldig maar ik heb hier al gemerkt dat er met serieus vuurwerk wordt rondgegooid (in prullenbakken, op auto’s, onder auto’s en in tuinen).

  Tegenwoordig wordt er echter niet meer met rotjes en strijkers gespeeld, er wordt nu gewoon gegooid met nitraten e.d.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. hafezz
  1 januari 2011 op 22:32 | #4

  Demux, lees mijn bericht is, stuur die kansloze stadswachten daar op af. ik zeg niet dat er niks aan gedaan moet worden, lezen is ook een kunst, weetje hoeveel mensen er op een avond bedreigd worden in de binnenstad van haarlem? weetje hoeveel mensen er aangerand afgeperst of mishandeld worden op een normale avond in de binnenstad? drugsdealers wapenhandelaars alles loopt vrij rond, als je zo graag over “de wet handhaven” wil hebben vind ik dat goed, maar daarbij blijft mijn mening dat de politie ingezet hoort te worden op structurele problemen, niet op zoiets kleins als vuurwerk, iedereen weet dat het in maart weer rustig is qua vuurwerk,(als het niet eerder is) dit is geen criminaliteit maar KATTEKWAAD. laat ze criminelen opsporen, waarvoor de politie in eerste instantie in het leven is geroepen, maar nee grote boys worden mannen omdat de politie ze niet op durft te sporen of gewoon de capaciteit niet hebben omdat ze allemaal 19jarige jongetjes zonder autoriteit aannemen, tuurlijk joh! M.E eropaf omdat er een paar pubers met nitraatjes gooien, denk is na man, en dan praat jij over inzicht? loop is een blokje door de stad na 01:00 en je begrijpt wat ik bedoel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.