Fietsendief in de boeien geslagen na poging tot verkoop gestolen bakfiets

Geschreven door de Redactie op woensdag 29 december 2010

Haarlem – Politiemensen kregen woensdag aan het einde van de ochtend een melding om naar de Parklaan te gaan. Daar stond een vrouw die een fiets had meegekregen voor een proefritje en ze had vermoedens dat de fiets van diefstal afkomstig was. De vrouw had via internet een advertentie geplaatst voor een bakfiets en daar had een 32-jarige Haarlemmer op gereageerd.

De twee hadden afgesproken en de vrouw mocht een proefritje maken. Tijdens dit ritje belde de vrouw met een fietsenwinkel, met de vraag wat zo’n fiets normaal zou kosten. Dit bedrag was vele malen hoger dan het bedrag dat de Haarlemmer aan haar vroeg.

Hierop besloot ze de politie te bellen. De man is vervolgens aangehouden door de politie. Op het moment dat de verdachte handboeien om zou krijgen, rende hij er vandoor. Na een achtervolging is hij met behulp van omstanders aangehouden. De man is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten. Hij zal worden verhoord.

Geen reacties mogelijk.