Mannen doen zich voor als videosurveillanten en bekeuren automobilist

Geschreven door de Redactie op maandag 20 december 2010

Haarlem – Op 20 december is het de politie bekend geworden dat twee nog onbekende mannen zich op maandagochtend 13 december rond 11:00 uur voorgedaan hebben als videosurveillanten en een automobilist opgelicht hebben. De mannen gebaarden op de Vondelweg naar een bestuurder dat hij naar de kant moest.

Op het parkeerterrein van het verderop gelegen ziekenhuis werd de man staande gehouden en hem werd verteld dat hij te hard gereden. De bestuurder werd overdonderd door aan hem getoonde videobeelden met opnames van zijn auto. De verdachten lieten na zich te legitimeren. Vervolgens moest de man contant betalen, maar omdat hij geen geld bij zich had, is de bestuurder gevolgd door de twee ‘videosurveillanten’, naar een pinautomaat aan de Generaal Cronjestraat. Na het overhandigen van het geldbedrag voor de snelheidsovertreding, reden de twee mannen weg.

De politie wil uiteraard graag weten wie deze mannen zijn en is daarom een onderzoek gestart. Graag zou de politie in contact komen met getuigen die iets op het parkeerterrein van het ziekenhuis hebben gezien van het gesprek dat het slachtoffer gehad heeft met de ‘videosurveillanten’. Ook mensen die op soortgelijke manier benadeeld zijn en zich nog niet bij de politie hebben gemeld, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

De politie benadrukt dat politiemensen die een onopvallende videosurveillance uitvoeren, zich altijd als politiemedewerker zullen identificeren tegenover een automobilist. Ook wordt er na het betalen van een boete, altijd een bewijs van betaling uitgegeven. Mocht u op een andere wijze benaderd worden meld dit dan altijd bij de politie.

Geen reacties mogelijk.