Flitspalen op Fonteinlaan en Dreef in Haarlem in werking gesteld

Geschreven door Rowin van Diest op woensdag 15 december 2010

Haarlem – De politie heeft dinsdagochtend de twee nieuw geplaatste flitspalen op de Fonteinlaan en de Dreef in werking gesteld. Op 31 oktober zijn de flitspalen geplaatst om de verkeersveiligheid op deze wegen te verbeteren.

Er staat een flitspaal ter hoogte van Dreefzicht op de Fonteinlaan, even voor de kruising met de Koningin Wilhelminalaan, die het verkeer richting Haarlem-centrum zal gaan controleren. De andere flitspaal staat vlak voor de kruising met de Meesterlottelaan op de Dreef en zal het wegverkeer richting Heemstede gaan controleren.

Op beide kruisingen steken veel fietsers de weg over naar de Haarlemmerhout en scholen. Op de Dreef en de Fonteinlaan -50-kilometerwegen- worden regelmatig snelheidscontroles gehouden door de politie, omdat er veel te hard wordt gereden. Ook bewoners voelen zich niet veilig op deze wegen, hetgeen heeft geleid tot klachten over hardrijders bij de politie. Met name de oversteekplaatsen voor fietsers worden als onveilig ervaren, omdat er door het gemotoriseerd verkeer regelmatig te hard wordt gereden.

In samenwerking met de gemeente Haarlem, het Landelijk Parket Team Verkeer en de afdelingen Verkeersadvisering en Verkeershandhaving van politie Kennemerland, is overgegaan tot het plaatsen van flitspalen. Deze flitspalen waren tot dinsdag 14 december nog niet operationeel, omdat er eerst een waarschuwingsperiode is ingelast.

De betrokken organisaties zoals het Landelijk Parket Team Verkeer, de gemeente en de politie hopen dat de hardrijders op deze weg zich beter aan de snelheid gaan houden, zodat dat de verkeersveiligheid wordt verbeterd.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Ronald
  16 december 2010 op 01:42 | #1

  Hebben ze een geldtekort in de regio Kennemerland? Lijkt wel een heksenjacht op automobilisten. Altijd de automobilisten en nooit de fietsers die nog gevaarlijker doen.
  Rijden door rood licht?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Mike
  16 december 2010 op 10:55 | #2

  Oversteken is gevaarlijk doordat het een vierbaansweg is met veel bomen erlangs, wat het onoverzichtelijk maakt. De nodigt ook uit om harder dan 50 te rijden; rechte weg met glad asfalt en 2 banen voor elke rijrichting. Ik moet mij telkens weer inhouden en betrap mijzelf erop als ik niet op te teller kijk 60-65 te rijden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. hoi!!!
  20 december 2010 op 09:27 | #3

  @Ronald
  Ze hebben laatst ook fietsers op lichten gecontroleert hoor

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.