Jongen bedolven onder meter zand na graven van tunnel in speeltuin

Geschreven door Rowin van Diest op zondag 8 augustus 2010

Haarlem – Een jongen is zondag aan het begin van de avond onder een grote berg zand komen te liggen toen even daarvoor de tunnel instortten welke hij samen met een paar vriendjes had gegraven in de zandbak van een speeltuin. Omdat de situatie in eerste instantie vrij ernstig leek rukken de hulpdiensten met groot materieel uit naar de speeltuin, gelegen aan de Croesenstraat.

Bij aankomst van de eerste politiewagen bleek de jongen gelukkig al uit het zand te zijn bevrijd. Het broertje van het slachtoffer had nadat de tunnel was ingestort eerst snel zijn hoofd uitgegraven en daarna zo snel mogelijk hulp gehaald. Diverse vaders en moeders kwamen toegesneld om de jongen uit het zand te bevrijden.

De jongens verklaarde later tegenover de politie dat de tunnel vrij stevig was maar toen ze de tunnel breder wilde maken stortte de hele boel in. Hierdoor kwam een van de jongens volledig onder het zand te liggen, wat door de grote tunnel ruim een meter diep was.

Ambulancebroeders hebben de jongen in de zandbak nagekeken en later nog een kleine controle in de ambulance uitgevoerd. Gelukkig hoefde de jongen niet mee naar het ziekenhuis en werd door de ambulance thuis afgezet.

Enkele vaders hebben de rest van de tunnel in de zandbak gesloopt om verdere ongelukken te voorkomen. De gealarmeerde brandweer hoefde niet meer ter plaatse te komen.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. bergje
  10 augustus 2010 op 19:05 | #1

  Nooit geweten dat die zandbakken zo diep waren. Gelukkig goed afgelopen en bravo voor het snelle en perfect handelen van zijn broertje en vriendjes.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. hoi!!!
  16 augustus 2010 op 12:58 | #2

  neej idd hoe kan dat zo diep zijn????? maar die jongen mag zn broertje wel heeel erg dankbaar zijn!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.