Paard Deloy kiest voor verkoeling in het water

Geschreven door Michel van Bergen op maandag 12 juli 2010

Haarlem – De brandweer had maandagmiddag haar handen vol aan een reddingsactie van paard Deloy. Het paard stond in een weiland achter de Hofmanweg in de Waarderpolder. Op een onbewaakt ogenblik koos het paard voor verkoeling en is te water geraakt. Wandelaars zagen het paard in het water staan en waarschuwde hierop de eigenaren.

De brandweer kwam later ter plaatse om het paard uit het water te halen.

Dit kostte wel de nodige moeite omdat het paard redelijk vast in de modder zat. Na de nodige moeite met slangen en touwen kwam het paard uiteindelijk toch los en kon weer vrij in het weiland staan. De eigenaresse van Deloy heeft het paard meegenomen voor een wasbeurt om de modder eraf te spoelen.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.