Binnenbrand verwoest bovenetage Peperstraat Haarlem [update]

Geschreven door Michel van Bergen op woensdag 28 juli 2010

Haarlem – Een korte, maar hevige, binnenbrand heeft woensdagavond een bovenetage aan de Peperstraat verwoest. De brand werd rond tien over half twaalf ontdekt op de bovenste etage van de woning in de nauwe straatjes van de Amsterdamse buurt. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de etage behoorlijke schade op zou lopen.

De brand is vermoedelijk aangestoken door een 27 jarige Amsterdammer. De man heeft de woning aangestoken en is toen brandend het huis uitgelopen. Agenten hebben hem elders in de wijk aangetroffen en de man is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. In de woning is verder niemand meer gewond geraakt.

Fotografie: Michel van Bergen & Rowin van Diest

 1. Bewoner in de straat
  29 juli 2010 op 00:57 | #1

  Meisje sterkte met het verliezen van je huis. Door die gek.Gr. Het meisje waar je even binnen zat.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Bewoner in de straat
  29 juli 2010 op 03:16 | #2

  En haar vriend die in de fik stond dan?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Bewoner in de straat
  29 juli 2010 op 06:36 | #3

  Die is opgepakt was haar ex. Die het huis in de fik heb gestoken

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. bergje
  29 juli 2010 op 12:15 | #4

  Het is toch triest dat de mensheid steeds agressiever wordt. Laat staan dat ze elkaar nog het licht in de ogen gunnen.

  Wanneer leren de mensen weer geven en nemen, i.p.v. alleen maar egoistisch nemen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Jan de Vries
  29 juli 2010 op 12:16 | #5

  Hij kon z’n oude “vlam” niet loslaten!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. bankeman
  29 juli 2010 op 15:28 | #6

  ik vind dit niet zo gek was niet zijn ex maar ze lag wel als hij aan het werk was met andere mannen in bed dus zo vreemd vind ik deze daad niet

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. bankeman
  29 juli 2010 op 16:04 | #7

  raar he iedereen vind het sneu voor dat meisje maar het was toch zijn huis . en zij vroeg hem terug via een mailtje zo dat ze hem kon laten op pakken door de politie en dan vind je het gek dat dit gebeurt

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Team
  29 juli 2010 op 18:37 | #8

  Dacht het niet vriend. Was haar huis, haar hypotheek en zij had geen ander. Want ze was als hij aan het werk was met mij op het werk en daar zijn bewijzen voor van bewakings kamera’s dus niet te snel oordelen. Ik ga toch ook niet zonder dat ik jou ken je uit maken voor homo???

  vriendelijke groet

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Bewoner in de straat
  29 juli 2010 op 23:57 | #9

  Idd wat een oordelen meteen. Al lag zij wel met een ander in bed, geeft dat je het recht om een huis in de fik te steken. En weet ik veel wat nog meer. Moet niet gekker worden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Team A.
  30 juli 2010 op 16:41 | #10

  Of er op het werk niks kan gebeuren! En terug kijken is nog spannender toch? ooh en over die ene keer dat ze betrapt is er is bewijs er is een foto dus ja wie kan daar dan onderuit komen. En als je dit al een keer heb mee gemaakt dan kan ik me voorstellen dat die jongen niet zegt van ga maar lekker door met de sex en veel plezier. maar wat wel triest is dat zij zich kan verdedigen omdat ze een meisje is en meisjes worden eerder in gelijk gesteld dan jongens. en trouwens geld speelt nu geen rol of wat van wie nou was het belangrijkste is dat hij blijft leven het is een goede jongen en iedereen maakt fouten daar zijn we mensen voor geworden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Diemux
  30 juli 2010 op 20:21 | #11

  Mijn mening is misschien wat extreem maar ik vind dat iedereen die een huis in de brand zet en daarmee potentieel veel mensen in gevaar brengt het verdient om de rest van zijn leven in de bak te blijven.

  Dit soort mensen hebben we echt niet nodig in onze maatschappij. Laat maar wegrotten in de cel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Missa
  1 augustus 2010 op 14:53 | #12

  Wat dat meisje dan ook gedaan mag hebben (waarom moet dat hier by the way vermeld worden?) een huis in de fik steken is ZIEK, dr zijn ook nog onschuldige buren die door zo’n zieke actie ook in gevaar komen. En dat zo’n leipo zichzelf ook nog eens in de hens steekt zegt meer over hem dan over haar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. haarlem
  2 augustus 2010 op 00:54 | #13

  Ik verbaas mij ontzettend en ben vooral WOEST!! Bankeman, doe dan is stoer en zeg wie je bent en hoe het komt dat je van die achterlijke dingen zegt. Die man is een psychopaat!! En als ik de politie was zou ik jou ook oproepen voor verhoor. Als ik je reactie lees zou ga ik denken dat jij misschien wel af wist van deze afschuwelijke daad!!

  Als ik jou was zou ik uit de buurt blijven van die man. Hij had wel mensen kunnen vermoorden. Misschien is dat zijn bedoeling wel geweest en dus is het een moordenaar waar jij het hier doodleuk voor op gaat zitten nemen? En dat hij zelf in de fik is gevlogen zegt meteen al dat er een steekje bij hem los is. Het is zijn eigen verdiende loon dat hij in de fik is gevlogen. Dat meisje is ALLES kwijt. het was namelijk HAAR huis. Als ik jou was zou ik even langs een psychiater gaan voordat jij ook dat soort verschrikkelijke acties gaat ondernemen. Want jij vindt het niet ‘ zo gek’ dat je iemand zijn huis in de fik steekt waar jij jaren lang te gast bent geweest?? Die man is een gevaar voor de samenleving en nu dus ook voor zichzelf. Neem een koude douche, maar ik ben bang dat je echt professionele hulp nodig hebt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. haarlem
  2 augustus 2010 op 01:00 | #14

  @Team A.

  Ik ben benieuwd Team A. Waar jij hem van kent, en hoe jij dit soort belachelijke dingen DURFT te schrijven. Een goede jongen? Nachten op het bureau omdat je een meisje in elkaar slaat? Wat een stoere en goede jongen ben je dan? En als klap op de vuurpijl steek je ook even het huis in de fik. Hij had mensen kunnen vermoorden!! Jij neemt het op voor een moordenaar? Als ik jou was zou ik bij hem uit de buurt blijven. hij steekt zichzelf in de fik en is een gevaar voor de samenleving.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. tencate
  10 augustus 2010 op 12:40 | #15

  Zeer betrouwbare reactie van uit het ziekenhuis in beverwijk gekregen (waar de vriend ligt):

  Blijkt nu dat de broer van het meisje het heeft gedaan en niet de vriend (die lag te slapen en is omdat ie in brand stond uit het raam gesprongen. Fijn dat iedereen al conclusies trekt voor dat alles bekend is!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. R
  10 augustus 2010 op 14:25 | #16

  “Zeer betrouwbare reactie van uit het ziekenhuis in beverwijk gekregen (waar de vriend ligt)”

  Yeah right, die informatie zal echt betrouwbaar zijn…… ken je me dan ook vertellen waar haar broer was toen dit alles gebeurde, er was namelijk niemand anders in de buurt dan dat meisie en haar (ex)vriend…..En als ik je al moet geloven, wat was het motief ??? dr vriend had r genoeg, maar haar broer ????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Bewoner in de straat
  10 augustus 2010 op 19:49 | #17

  Ja idd wat voor reden heb zo’n broer, en hij is niet uit het raam gesprongen. Ik heb hem naar buiten zien rennen. En wie slaapt er met ze kleren aan? Het is al erg genoeg wie het ook gedaan heeft

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Een van de broers
  11 augustus 2010 op 10:51 | #18

  Ten eerste alle mensen bedankt voor de steun naar mijn zusje toe…..

  En de rest van de mensen die het allemaal zo goed weten “denk eens goed na wat jullie zeggen en wat voor leed jullie veroorzaken”!

  Beetje innig triest om te gaan zeggen dat een van ons het heeft gedaan terwijl de dader zelf is opgepakt (en dat is dus NIET een van de broers!) Het hoe en waarom is helemaal niet van belang als er troubels in de relatie sfeer zijn weten er maar 2 de echte waarheid en dat zijn beide partners…dus keep you’r opinion for yourself!

  En idd hij heeft mijn zusje bedreigd,fysiek en mentaal mishandeld en zelfs een aanslag op haar leven gepleegt, want dat is een feit!! En dat meneer dan de eigenschappen van een brandversneller niet begrijpt (benzine) en vrolijk gaat wachten tot mijn zusje thuis komt in die dampen en dan een ontstekingsbron gebruikt…..sja idd een SLIMME,BRAVE borst….

  En voor Bankeman: Mijn naam is George S een van haar broers ik nodig JOU uit om een praatje met MIJ te maken kunnen we elkaars visie eens “bijstellen”

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. R
  14 augustus 2010 op 00:51 | #19

  Ik zal haar geschreeuw om hulp nooit meer vergeten.

  Wens jullie hele familie veel sterkte toe met dit drama.

  En idd, “plz keep your opinion for yourselfs!”
  Het is al moeilijk genoeg zonder al dat commentaar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.