Wietplantage in Parkwijk ontmanteld na inzet van Cannachopper

Geschreven door Rowin van Diest op woensdag 21 april 2010

Haarlem – De politie heeft woensdagmiddag na een laatste controle met de zogenoemde Cannachopper een grote wietplantage aan de Margadantstraat in Parkwijk ontmanteld. Al enige tijd lag het oog van de politie op dit pand omdat er bij eerdere controles iets niet geheel in orde was. Zo bleek tijdens de afgelopen winter dat op alle daken sneeuw lag, maar niet op het dak van dit pand.

Door de warmte van de wietplantage smolt de sneeuw op het dak vrijwel direct.

In het pand aan de Margadanstraat bleken de vermoedens een waarheid en bleek tevens de grootste vangst die de Cannachopper in kaart wist te brengen. Ruim 600 planten met een marktwaarde van tienduizenden euro`s, vele lampen, voedingstoffen en eigen waterregelings-systeem werden aangetroffen. Verder is er een straatonderzoek geweest waar enkele tips uit kwamen. Bedrijven die grensde aan het ontmantelde pand hadden wel een vermoedden dat er iets niet pluis was. Zo zit er een schildersbedrijf die tijdens één van de koudste winters sinds de laatste jaren een soort van warme knuffelmuur had dankzij de buren.

De politie zet alles op alles om de daders van deze plantage te pakken te krijgen maar vooralsnog ontbreekt elk spoor naar de personen die dit hebben opgezet.

Fotografie en video: Rob Jordaan

  1. Peter Lunk
  2. yo
    24 april 2010 op 18:22 | #2

    dat is wel zuur

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.