Megaverkeerscontrole bij de Kennemersporthal in Haarlem [update]

Geschreven door Michel van Bergen op vrijdag 23 april 2010

Haarlem – De politie Kennemerland heeft vrijdag een megaverkeerscontrole gehouden bij de Kennemersporthal in Haarlem Noord. De controle begon rond 14:00 uur en zal tot ongeveer 22:00 uur duren. Diverse politiemotoren rijden in de omgeving om auto’s van de weg te plukken en naar de parkeerplaats te begeleiden.

Op de parkeerplaats staan diverse teams klaar om de voertuigen en personen op allerlei punten te controleren. Zo werd er naar het bandenprofiel, aanhangers, wielmoeren en andere zaken van de auto gekeken. De ANWB was ook ter plaatse om kleine gebreken direct te kunnen verhelpen. Iedere automobilist moet blazen om te kijken of er niet teveel alcohol is genuttigd. Aan het begin van de avond waren er al tientallen bekeuringen uitgeschreven.

Update
Om 19:30 uur was de tussenstand van de controle dat er 2 auto’s in beslag zijn genomen, 35 bonnen wegens technische mankementen, 8 bonnen wegens het niet dragen van een gordel, 5 mensen moesten direct hun openstaande boete’s bij de politie betalen á 2500 euro, de belastingdienst heeft voor 19.000 euro opgehaald, 2 personen zijn aangehouden wegens overmatig alcoholgebruik, 1 persoon is aangehouden wegens het inrijden op een politieagent en één persoon is aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor oplichting in het district Rotterdam.

Fotografie en video: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.