Brandweer haalt fiets uit Spaarne van aangereden fietsster

Geschreven door Rowin van Diest op vrijdag 16 april 2010

Haarlem – De brandweer heeft vrijdagmiddag de politie geassisteerd en daarbij de fiets van de 13-jarige Haarlemse uit het water gehaald. Het meisje fietste donderdagavond langs het Spaarne en werd ter hoogte van de Damstraat door een taxi aangereden. Het meisje reed vervolgens met fiets en al via een lantaarnpaal zo het water in. Omstanders haaldden het meisje direct uit het water.

Omdat de fiets nog in het water lag en ook de tas van het meisje aan het stuur vast zat heeft de politie de duikers van de brandweer gevraagd om de fiets uit het water te halen. Met behulp van een speciale haak werd de fiets al snel uit het water ‘gevist’. De fiets is vervolgens met een politiebusje naar het politiebureau gebracht.

De politie is nog opzoek naar getuigen van de botsing op donderdagavond. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Centrum/Zuidwest via 0900-8844.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.