Fikse rookontwikkeling bij brand midden in centrum van Haarlem

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 13 februari 2010

Haarlem – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een brand ontstaan in een plantsoen achter enkele woningen aan de Lange Wijngaardstraat. De hulpdiensten werden om even over half een gewaarschuwd en gingen direct richting de brand. De politie kwam met veel mankracht ter plekke om het uitgaanspubliek op ruime afstand van de brand te houden.

Omdat er mogelijk ook gasflessen in de buurt van de brand stonden was men extra alert. De brandweer had het vuur snel onder controle. Vanwege de heftige rookontwikkeling moesten enkele huizen ontruimd worden. In een van de huizen waren ook nog kleine kinderen aanwezig welke een speciaal beertje kregen van de brandweer voor de schrik.

Een gedeelte van de Smedestraat is lange tijd afgesloten geweest voor het publiek. Voor zo ver bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.