Eigenaresse vindt gestolen fiets terug op Marktplaats

Geschreven door de Redactie op donderdag 3 juli 2014

Amsterdam – Een 51-jarige man uit Amsterdam is woensdag 2 juli 2014 omstreeks 19.00 uur aangehouden in verband met de heling van een gestolen fiets. De fiets stond op Marktplaats te koop aangeboden voor 125 euro en was vorige week in Haarlem gestolen. De eigenaresse vond de fiets op Marktplaats en tipte de politie in Amsterdam.

De 45-jarige eigenaresse legde in overleg met de politie contact met de verkoper op zijn woonadres. Op het moment dat duidelijk was dat het om de gestolen fiets ging, hield de politie de man aan en nam de fiets in beslag.

Gepensioneerde fietsenmaker

De man verklaarde dat hij de fiets had gekocht van een gepensioneerde fietsenmaker en niet wist dat deze was gestolen. De politie stelt nog een onderzoek in naar de herkomst van de fiets en mogelijk meerdere strafbare feiten.

De verdachte is woensdagavond na verhoor heengezonden. De fiets, een blauwe Batuvus, is in beslaggenomen. De verdachte tekende afstand van de fiets en deze gaat terug naar de rechtmatige eigenaresse.

Geen reacties mogelijk.