Brandweer in actie voor schoorsteenbrand aan het Zwanenburgplantsoen

Geschreven door de Redactie op woensdag 23 juli 2014

Haarlem – De brandweer is woensdagavond in actie gekomen na een melding dat er brand zou woeden in een schoorsteen bij een woning aan het Zwanenburgplantsoen in Haarlem. Rond kwart voor elf werd de brand opgemerkt waarna de brandweer werd gebeld. Twee brandweerwagens een politieauto rukte daarop uit naar het Zwanenburgplantsoen.

Bij aankomst zijn de brandweerlieden de woning binnen gegaan. Omdat de brand zich alleen aan de bovenkant van de schoorsteen zou bevinden zijn twee brandweermannen in het bakje van de ladderwagen naar de schoorsteen gegaan.

Daar bleek dat de schoorsteen niet in de brand stond, maar dat opgehoopt stof vermoedelijk de oorzaak is geweest. Na een korte controle konden de hulpdiensten weer terugkeren.

De bewoner heeft een stookverbod opgelegd gekregen en zal zijn schoorsteen eerst moeten laten schoonmaken.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. kweenie
  27 juli 2014 op 18:30 | #1

  stookverbod…….wie gaat er trouwens met deze temperaturen nog stoken..?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. gerb
  27 juli 2014 op 23:06 | #2

  De bewoners moeten een bewijs tonen aan de brandweer alvorens ze de schoorsteen weer mogen gebruiken……..dus moet deze vóór het stookseizoen geveegd zijn. Met opgehoopt stof is dit blijkbaar al jaren niet meer gedaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.