Snorfietser ten val na achtervolging door politieagenten

Geschreven door de Redactie op woensdag 18 juni 2014

Haarlem – Een 31-jarige snorfietser probeerde woensdag, nadat hij door rood was gereden, te ontkomen aan een tweetal onopvallende agenten. De agenten reden in een onopvallende videoauto en zagen de Haarlemmer op de kruising Buitenrustlaan/Kamperlaan in zijn woonplaats met hoge snelheid door rood rijden. Een automobilist kon de snorfietser maar net ontwijken.

De agenten wilden de snorfietser aan de kant zetten maar toen de bestuurder in de gaten kreeg dat hij gevolgd werd, ging hij er vandoor. Omdat hij tijdens de vlucht over een verhoogde middenberm reed, werd hij gelanceerd en kwam hij ten val. De man hield schaafwonden en een beschadigde snorfiets over aan de valpartij. Hij kreeg twee boetes voor het rijden door rood en het overschrijden van de snelheid.

Tijdens de onopvallende videosurveillance werden woensdagmiddag verder nog enkele bestuurders staande gehouden. Op de Prinsenbrug hinderde een automobilist het overige verkeer door verkeerd voor te sorteren en op de Kleverlaan reed een bestuurder door rood. Verder werd een 55-jarige man uit Haarlem staande gehouden en bekeurd omdat hij 29 km per uur te hard over de N208 in Santpoort-Noord reed.

  1. gerb
    20 juni 2014 op 15:54 | #1

    Moeten ze ook eens doen op de Jan Gijzenkade hoek Vondelweg. Je staat daar als fietser bijna 3 minuten te wachten om rechtsaf richting Spaarndam te kunnen. Scheurt er nog ff 1 auto vanaf de kade rechtsaf door rood.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.