Scooterrijdster gewond na botsing met afslaande auto op Leidsevaart

Geschreven door de Redactie op donderdag 19 juni 2014

Haarlem – Een vrouw is donderdagochtend gewond geraakt nadat ze op haar snorscooter was aangereden door een auto. De vrouw reed op de Leidsevaart richting Heemstede toen ze even na elven in botsing kwam met de auto die rechtsaf de Edisonstraat in wilde slaan. Het slachtoffer kwam hierbij lelijk ten val.
.

Ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd. Na stabilisatie is ze met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. Ook de bestuurder van de auto is door ambulancepersoneel nagekeken. Na controle hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis. De verkeersongevallenanalyse is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval, de Edisonstraat was daardoor enige tijd afgesloten voor het verkeer.

De afgelopen maanden zijn er regelmatig ongevallen geweest op de Leidsevaart door automobilisten die wilde afslaan en hierbij fietsers of snorscooters over het hoofd hebben gezien met een aanrijding tot gevolg.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. G.D.
  20 juni 2014 op 17:25 | #1

  Heb het helemaal zien gebeuren, direct 112 gebeld voor deze jonge dame, hoop dat die arme meid helemaal goed opknapt!! Ze kwam met een flinke smak op straat neer. Helmplicht zal een goede stap wezen voor alle gemotoriceerde tweewiellers.

  Gabriël

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Marloes
  21 juni 2014 op 13:54 | #2

  Wanneer gaat dit nou een keer anders ?? twee weken terug ook al weer een scooter aangereden op het fietspad ! als je die straten uitrijd zie je ook helemaal niks !!!!.. Dit moet echt een keer gaan verandereen !!! De gemeente moet hier toch een keer iets aan gaan doen!!!!!!!!!!!! of willen we meer ongelukken???

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. gerb
  21 juni 2014 op 16:31 | #3

  G.D. Mijn complimenten voor het adequaat optreden. Ook hier weer een automobilist die zonder te kijken of in te houden rechtsaf slaat. En men blijft maar roepen dat men fietsers en/of (snor)scooters “over het hoofd” zien. En dat gebeurd niet alleen op de Leidsevaart ook de Rijksstraatweg is hier berucht om.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Bergje
  21 juni 2014 op 20:59 | #4

  Ja, zoals ik al eerder heb vermeld. De gemeente doet niets aan overzicht op de Leidsevaart.
  Totdat ……. niet te hopen, maar ik denk dat de gemeente daar op wacht.
  Het is al sinds na de renovatie een brok ellende op de Leidsevaart.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. gerb
  22 juni 2014 op 17:04 | #5

  En de oplossing kan zo simpel zijn. Verwijder voor de bocht 2 parkeerplaatsen en het zicht op het fietspad wordt er beter door. Nu staat er een bestelwagen vlak voor de bocht die het zicht belemmerd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.