Jetski scheurt over water om aan politie te ontkomen

Geschreven door de Redactie op woensdag 11 juni 2014

Haarlem – De politie is op zoek naar getuigen van een snelheidsovertreding door een jetski in Haarlem. Afgelopen zaterdagavond heeft de politie twee mannen op een jetski achtervolgd. De bestuurder van de jetski voer met een zeer hoge snelheid van 80 km/h vanaf het Spaarne de ringvaart op richting Badhoevedorp.

De bestuurder hield geen rekening met andere mensen op het water en heeft hierbij mensen onnodig in gevaar gebracht. Het gaat om twee mannen van in de 20 jaar. Beide mannen droegen een wit met rood reddingsvest en een zwembroek. De man die achterop zat heeft een tatoeage op zijn linker schouderblad. Indien men getuige is geweest van deze achtervolging en aanvullende informatie heeft, kan men contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

De politie zal de komende maanden regelmatig op het water controles uitvoeren. Bijvoorbeeld op de Schouwbroekerplas. Dit water ligt naast het Spaarne onder de Rustenburgerbrug (de put van Vink) en wordt door de jeugd als racebaan voor snelle motorboten en waterskie├źn gebruikt. De boete voor deze overtreding is 230 euro per persoon.

 1. Roosje
  11 juni 2014 op 17:20 | #1

  Meneer de journalist bedoelde natuurlijk de Schouwbroekerbrug. De Rustenburgerbrug bestaat niet in Haarlem. De twee bruggen bij de Buitenrustlaan ( Rustenburgerlaan) heten “Buitenrustbrug”.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Debouncer
  11 juni 2014 op 22:18 | #2

  Geweldig dat er gecontroleerd gaat worden op de Schouwbroekerplas. Inderdaad vaart de jeugd daar met rubberbootjes en inderdaad te snel. Maar er zijn daar geen baders, de bootjes maken daar geen schade aan de oevers en dus gaat het alleen om het idee dat het niet mag. Hoe anders is het op de Molenplas in het weekeinde. Volop racen met boten zonder registratie tot over de 100 km/h en volop overlast. Geen politie te zien want de herkomst van de “watersporters” is bekend. Dus controle op de Molenplas vind dan plaats op maandagavond wanneer de plas verder leeg is en er iemand heel even het gas open trekt krijgt hij de politie achter zich aan. Dus gaat het zoals gewoonlijk weer om ordinair geld binnenslepen als dat zonder teveel moeite kan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Mike
  12 juni 2014 op 00:00 | #3

  @Roosje.
  Ik denk dat de naam Rustenburgerbrug bekender is dan de Buitenrustbrug.
  Zelfs bij Google vind je meer artikelen over de Rustenburgerbrug dan de Buitenrustbrug.
  Zelfde als de verfrol(ler)brug die eigenlijk de Lange brug heet.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Roosje
  12 juni 2014 op 06:58 | #4

  @ Mike. Ik noem ook de “verfroller” nog steeds Langebrug. Daar ben ik mee opgegroeid. Google is natuurlijk niet heilig, die verzameld ook alleen maar woorden uit pagina’s ( waar het dus ook fout staat).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Ricardo
  12 juni 2014 op 08:56 | #5

  Wat maakt het nou uit als de jeugd daar even lekker kan genieten van het weer en de watersport? Iedereen gaat juist naar de Schiuwbroekersplas toe omdat er geen huizen omheen zijn en je eigenlijk niemand lastig valt en helemaal niet andere bootjes in gevaar brengt, omdat je onder een lage brug doormoet en dan pas op het meertje uitkomt.
  Waarom kan je gewoon niet even lekker genieten van het weer lekker varen lekker waterskieen als het kan waarom word alles verboden? Dat meertje gebruiken trouwens ook de vissers, zelfs die hebben er geen last van wie is dan diegene die klaagt?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Debouncer
  12 juni 2014 op 13:46 | #6

  @Ricardo. Wie er klaagt weet je nooit. Feit is wel dat onze “onvolprezen” handhavers een taak op het water erbij gekregen hebben. En dan ga je werk zoeken voor deze grote geesten. Omdat het veel te gevaarlijk is om deze handhavers te confronteren met de scheurende kampers op de Molenplas worden ze dus naar de Schouwbroekerplas gestuurd. Het excuus dient zich vanzelf aan, en anders wordt het wel bedacht. Alles onder het motto: We hebben een oplossing en nu nog een bijbehorend probleem erbij zoeken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Martin
  12 juni 2014 op 14:40 | #7

  @Roosje
  Hoe oud ben je dan, Roosje? Ik ben 60 en hoor mijn hele leven al, ‘rustenburgerbrug’, waarschijnlijk vanwege de Rustenburgerlaan. Officieel heten de bruggen Butenrustbrug, vanwege de Buitenrustlaan. Zelfs de chauffeurs van NZH noemden het zo. Maar je hebt wel gelijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Dat zeg ik.
  12 juni 2014 op 17:06 | #8

  @martin. Kijk nu maar uit. Straks corrigeert ze je met Connexxion

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Roosje
  12 juni 2014 op 21:57 | #9

  @Martin, ik ben 42 en een man @Dat zeg ik….. Aan mijn naam kun je wel afleiden waar ik vandaan kom. De beide bruggen over het Spaarne gebruik ik dus regelmatig. Ik heb altijd geleerd om namen correct te gebruiken. Zo worden in geval van nood hulpverleners ook niet op het verkeerde been gezet.
  Sorry, dat is mijn “afwijking”..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. wikkiewokkie
  13 juni 2014 op 00:07 | #10

  Hey Roosje,

  Je naam geeft geen goede weerspiegeling van wie je bent ;)

  Ik moet toegeven dat ik, naar aanleiding van je naam, aannam dat je begin twintig en vrouw was… Maar dat is mijn eerste indruk bij de naam Roosje.
  Ik vond je reacties ook niet echt passen bij het beeld van een jonge vrouw, hahaha.

  mvg, Frank

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. kees
  13 juni 2014 op 00:36 | #11

  Mensen zoals jullie hebben echt niks te doen, kijk waar jullie over discusseren.

  De politie zoekt getuige en geen onzin discussies zoals deze!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Roosje
  13 juni 2014 op 14:06 | #12

  Ik vond Rozenprieelerdieweleenseenreactieplaatst een te lange naam. Zo, toch weer gelachen vandaag!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Dat zeg ik.
  14 juni 2014 op 09:01 | #13

  @Roosje. Nou nee dat kon ik uiteraard niet, maar nu je zegt dat je daar woont leg ik nu wel de link. Maar goed, ik ben twee jaar ouder en ik zeg ook de verfroller – en Rustenburgerbrug. Ik zeg ook nog steeds de PTT toren in de polder. En op de Prins Bernhardlaan noem ik het gebouw met de bougie het Boschgebouw. En inderdaad. Er mag best gelachen worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. pinokkio
  14 juni 2014 op 09:50 | #14

  het lijkt wel Facebook,waar het om gaat ,is die gevaarlijke malloot,die als een mongool op het water scheurde!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Roosje
  14 juni 2014 op 10:18 | #15

  Deze keer vertel je wel de waarheid, Pinokkio! @Dat zeg ik, PTT toren en Boschgebouw noem ik ook nog steeds zo. Ik denk dat ik vanmiddag nog ff op de waterscooter ga varen…oh nee, jet-ski… haha.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Dat zeg ik.
  14 juni 2014 op 10:31 | #16

  Mag ik mee

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. kampiaantje82
  14 juni 2014 op 16:44 | #17

  @Debouncer
  Waar staat het dat het een kamper is ik kan het nergens terug vinden hoor sorry .maar altijd maar die mensen zwart maken vind ik niet zo leuk eerlijk gezegt ….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Kevin
  14 juni 2014 op 18:00 | #18

  Je mag niet eens meer lol maken

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. van god los
  15 juni 2014 op 10:35 | #19

  Beste beheerder,
  Zouden jullie wat vaker en sneller willen updaten? de laatste tijd duurt het best lang voordat een bericht op de site staat.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. Dat zeg ik.
  15 juni 2014 op 10:53 | #20

  Dat is juist een goed teken @van god los. Dat houdt in dat het veiliger is in Haarlem.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. gerb
  15 juni 2014 op 11:40 | #21

  @Dat zeg ik.
  Ik denk daar wat anders over. Er gebeeurt zoveel in Haarlem dat men blijkbaar geen keuze kan maken uit de onderwerpen. Dagelijks hoor en zie ik Politie, Ambulances en Brandweer met toeters en bellen over de Vondelweg en/of Spaarndamseweg rijden. Vaak ook richting de Waarderpolder.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. Debouncer
  15 juni 2014 op 12:33 | #22

  @pinokkio. Die gevaarlijke malloot, is er waarschijnlijk nooit geweest. Dat was alleen maar bedoeld om draagkracht te kweken voor de aangekondigde actie op de Schouwbroekerplas (Put van Vink).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. OK?
  16 juni 2014 op 11:03 | #23

  @Dat zeg ik.
  @Roosje

  Get a life….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.