Twee gewonden bij verkeersongeval op Europaweg

Geschreven door de Redactie op woensdag 7 mei 2014

Haarlem – Bij een verkeersongeval op de kruising van de Europaweg en de Aziëweg zijn woensdagmiddag twee gewonden gevallen. Rond kwart over drie vond het ongeval plaats. Een van de auto’s verleende geen voorrang aan de ander, met een botsing als gevolg. Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen.
.

Ambulancebroeders hebben beide bestuurders nagekeken, en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis. Een bergingsauto heeft de beschadigde wagens weggesleept.

De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem op telefoonnummer 0900-8844.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Theo
  8 mei 2014 op 08:50 | #1

  Als je het aantal ongelukken telt dat er op de europaweg plaats vinden… Zou je haast denken dat er misschien iets niet helemaal veilig is aan deze weg? Als ik dan in combinatie met dit aantal ongelukken de berichtjes van “de politie” lees over de controlles die zij uitvoeren op bijv. de prins bernhard “omdat uit onderzoek blijkt dat er veel ongelukken met letsel plaats vinden”, vraag ik me echt af waar onze be-pette vrienden mee bezig denken te zijn…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Diemux
  8 mei 2014 op 09:36 | #2

  Het lijkt mij geen voorrangskwestie te zijn geweest, dit kruispunt wordt met stoplichten geregeld. Woensdagmiddag ben ik er zelf ook nog langs gereden en de stoplichten werkten… Dus, iemand door rood? Zo ja, dan heeft dat niks te maken met de weg maar met de bestuurder.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Debouncer
  8 mei 2014 op 11:23 | #3

  @Diemux Vandaar dat de politie op zoek is naar getuigen. Niet voor de toedracht, maar om één van de betrokkenen een bon aan te smeren. Voor de rest hoef je dat nummer niet te bellen. Laatst eens gebeld dat ik zorgen had over iemand die de auto al een tijd liet staan (weet niet precies waar de persoon woont). Antwoord van de Politie: met de auto is niets aan de hand en dus kunnen wij niets doen. Dus als de persoon dood achter de voordeur ligt houdt de Politie zich, als het even kan, van de domme.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Theo
  8 mei 2014 op 13:54 | #4

  Dat is het kruispunt bij de de busbaan met die vage bocht erin… misschien dat het daar aan ligt.
  verder ben ik het bijna helemaal eens met Debouncer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. gerb
  8 mei 2014 op 15:21 | #5

  Debouncer, Wel weer erg negatief wat je schrijft. Dat er getuigen worden gezocht heeft niets met een bon doch alles met de toedracht en verzekering te maken. Ver gezocht ook, als iemand zijn auto een tijdje laat staan hoeft die niet persé achter de voordeur te liggen…….kan ook best een paar weekjes weg zijn. En zolang er met die auto niets aan de hand is kan de politie niet veel doen tenzij er, door buren en/of familie gemeld wordt dat men de persoon al geruime tijd niet heeft gezien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Debouncer
  8 mei 2014 op 15:59 | #6

  @Gerb Misschien was ik dan onduidelijk naar dit forum, maar aan de Politie heb ik gemeld dat ik de persoon al geruime tijd niet gezien had. Met bijzonderheden die ik om privacy redenen hier niet zal vermelden. Maar ze hadden dus wel de info die jij aanstipt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. gerb
  8 mei 2014 op 22:28 | #7

  @Debouncer, dan is het inderdaad teleurstellend dat men niet even poolshoogte is gaan nemen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Moi
  9 mei 2014 op 18:00 | #8

  Ben zelf het ongeval gepasseerd rond 1520, toen er nog geen ambu ter plaatse was maar alleen twee politievoertuigen. En wat ik nog het meest associaal vind zijn de mensen die om de politieauto heen reden die het verkeer vanaf de Amerikaweg tegen zou moeten houden. Die mensen kropen over de busbaan en kriskras langs het ongeval om vervolgens linksaf de Europaweg richting Heemstede op te draaien. Levensgevaarlijk (omdat het verkeerslicht voor linksaf alweer op rood stond, terwijl men door bleef rijden) en zeer associaal!

  Waarschijnlijk had de politie het op dat moment nog te druk met het opmaken van een eerste schatting van eventuele gevonden etc. om het verkeer te regelen/op te treden, maar ik gun ze invordering van het rijbewijs, ook al is het alleen de periode waarbinnen de officier een beslissing moet maken of men het rijbewijs, al dan niet, terug krijgt.

  Maar goed, het is inderdaad een vaag stuk en verbaas me dat daar niet regelmatig een ongeval gebeurt. Hopelijk zijn de betrokken niet zwaar gewond!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Boumenjaan
  11 mei 2014 op 21:05 | #9

  Ik was betrokken bij het Ongeval. Zijn er nog mensen die het gezien hebben?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Ik
Geen reacties mogelijk.