Zes drankrijders aan de kant gezet na bezoek voetbalwedstrijd

Geschreven door de Redactie op zaterdag 4 januari 2014

Haarlem – De politie heeft zaterdagavond op de Westelijke Randweg gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Tussen 20:00 uur en 21:30 uur bleken zes van de 89 gecontroleerde bestuurders (veel) teveel alcohol te hebben gedronken. Drie drankrijders bleken zo ernstig onder invloed van alcohol, dat de politie direct het rijbewijs invorderde.

Een van de drankrijders had een alcoholpromillage van 1,8, terwijl voor hem, als beginnend bestuurder, een alcohollimiet van 0,2 promille geldt.

De controle was vooral gericht op bezoekers van een nabijgelegen voetbalclub. Uit onderzoek blijkt dat in de weekenden één op de 10 drankrijders afkomstig is van een sportkantine. Alle automobilisten die zaterdagavond werden aangehouden, waren bezoekers van de voetbalwedstrijd.

Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Geen reacties mogelijk.