Vrouw gewond bij aanrijding tussen auto en stadsbus op de Parklaan

Geschreven door de Redactie op maandag 20 januari 2014

Haarlem – Een bestuurster van een auto is maandagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. Rond half elf ging het mis toen de vrouw met haar auto tegen een stadsbus van Connexxion botste op de hoek van de Zijhuizen met de Parklaan. Brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen.
.

Nadat de bus voorzichtig uit de zijkant van de auto is gereden kon de vrouw met behulp van de brandweer uit haar voertuig worden gehaald. Na de eerste zorg is ze naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De passagiers en de bestuurder van de bus bleven bij het ongeval ongedeerd.

Door het ongeval was de Parklaan afgesloten voor het verkeer. Automobilisten en bussen moesten daardoor omrijden. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie gaat onderzoek doen om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Katja
  21 januari 2014 op 08:30 | #1

  Je kan daar afslaan als er tegelijk een bus komt, alleen moet je binnen de lijnen blijven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. gerb
  21 januari 2014 op 10:05 | #2

  Volgens mij wilde ze rechtdoor oversteken en daarbij de voorrangsregel over het hoofd gezien. Bord voorrang verlenen staat ook wel ver van de middenrijbaan af.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Roy
  21 januari 2014 op 19:24 | #3

  Snap dit ongeluk wel.. de vrouw die afsloeg, heeft haaien tanden en de bus heeft een voorangs weg. Alleen de haaien tanden staan niet op de weg. Enkel een bordje.. zou wel eens tijd woorden voor nieuwe verf op de weg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Roosje
  23 januari 2014 op 22:25 | #4

  Ik denk dat de vrouw linksaf wou slaan. De bus heeft inderdaad voorrang daar. Bij de tweede foto zijn bij de achterzijde van de bus op de weg de haaietanden te zien. Het is altijd al een vervelende kruising geweest.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. henkie
  25 januari 2014 op 15:29 | #5

  De weg waar de bus reed is een voorrangsweg geworden.
  Alleen de gemeente heeft dit nog niet aangepast.
  Heb er zelf ook al meerdere malen bijna een aanrijding gehad.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.