Afslaande automobilist ziet brommer over het hoofd op Rijksstraatweg

Geschreven door de Redactie op dinsdag 21 januari 2014

Haarlem – Een brommerrijder is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Rijksstraatweg. Om even over drie uur werden ambulance, brandweer en politie gealarmeerd om hulp te verlenen bij het ongeval. Een automobiliste wilde vanaf de Rijksstraatweg afslaan naar de Maasstraat, maar zag daarbij de brommer over het hoofd. Een botsing was het gevolg.

Ambulancebroeders hebben de gewonde man eerste hulp verleend. Het slachtoffer is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft geholpen bij de afhandeling van het ongeval en de scooter met een politiebusje naar het politiebureau overgebracht.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. gerb
  21 januari 2014 op 10:22 | #1

  Gelet op de ruimte tussen de rijweg en het fietspad vraag ik mij af hoe het mogelijk is de scooter over het hoofd te zien. Daarbij, de toegang tot de Maasstraat is een OPRIT waarbij je een duidelijk herkenbaar fietspad en voetpad moet over gaan. Toch ff niet gekeken bij het nemen van de bocht ???

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Björn
  21 januari 2014 op 17:32 | #2

  Gezien ’t verhaal en de foto’s reed de brommer op ’t fietspad waar ie niet hoort.. Of hij was de auto rechts aan het inhalen..

  Ik wens hem overigens evengoed sterkte.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Sam
  21 januari 2014 op 18:28 | #3

  Björn zoals je kan zien zit er op de scooter een blauw kenteken en die moeten op het fietspad(gewoon een fout van de redactie)

  Veel sterkte

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Serieus?
  21 januari 2014 op 18:29 | #4

  Blauw kenteken, is zelfs verplicht om op het fietspad te rijden. Lekker oordelen jaaaaa!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Haarlemsmugje
  21 januari 2014 op 18:54 | #5

  Gezien dat jij kennelijk geen verstand hebt van scooters, bjorn is het misschien handiger om niet direct een oordeel te vellen.

  Je heb gele kentekens moeten op straat, sommige plekken fietspad
  Blauwe kentekens moeten ALTIJD op het fiets pad.

  Dit was dus een fout van de auto en niet de brommer

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. puf
  22 januari 2014 op 00:56 | #6

  U@Björn
  Wil even zeggen, dat diegene die zeg dat ie niet op het fietspad hoorde
  goed moet opletten! Deze snorbrommer hoort namelijk wel op het fietspad, dus voortaan even wachten met oordelen lijkt me verstandig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Peter
  22 januari 2014 op 07:28 | #7

  Al had er een auto gereden op het fietspad dan de automobiliste voorrang moeten verlenen: rechtdoor heeft ten alle tijden voorrang.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Haarlem
  22 januari 2014 op 13:04 | #8

  Ik rij dagelijks met mijn scooter over de rijkstraatweg en vanuit al die zijstraatjes met 30 km zones en dergelijke krijg ik, terwijl ik voorrang heb, nooit voorrang. Automobilisten denken dat ze hun gang kunnen gaan, maar dit is al de zoveelste keer. Ook bij de kruising bij de kerk bij de zaanestraat mogen auto’s tegelijk met fietsers rechtdoor. Auto’s mogen ook rechtsaf, maar fietsers mogen voor, want zij gaan rechtdoor. Je wordt daar gewoon keihard afgesneden, ik reed laatst rechtdoor en er kwam een auto de hoek om tieren, hij keek niet eens en reed door. Gelukkig zag ik het, maar toch. Veel gevaarlijke situaties op de rijkstraatweg door al die automobilisten die denken dat ze Jezus zijn.
  Voor het slachtoffer, veel sterkte!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. erna dalman-bos
  25 januari 2014 op 23:01 | #9

  Leer mij de Rijksstraatweg kennen.Wij wonen zelf nu 9 jaar op deze weg en wonen hoek Muiderslotweg en zien dagelijks wat er bij de verkeerslichten gebeurd.Vooral de motoren en brommers zijn erg eng Brommers vrijdag en zaterdagavond,nu houd je ramen maar dicht. wij wonen 1 hoog slaapkamer aan de weg,mooi appartement met grote huis en slaapkamer en niet te vergeten een heel lang balkon maar niet op gaan zitten hoor!Lawaai en uitlaatgassen daar kunnen wij niet tegen Verder gaat het goed.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. erna dalman-bos
  25 januari 2014 op 23:09 | #10

  Sorry,dit had ik nog willen zeggen, in de jaren 50 werd deze weg, al de dodenweg genoemd omdat er zoveel kinderen deze weg moesten oversteken opweg naar de kerk en school.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. roy
  30 januari 2014 op 18:31 | #11

  @Haarlem
  je heb het nu enkel over de autos.. wat denk je van de fietsers.. deze personen denken ook dat ze heilig zijn.. een fiets lamp is vaak te duur. Waardoor de auto mobilist deze geen niet zien. zo heeft iedereen wel wat..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.