Inbrekers aangehouden na inbraak aan Briandlaan en Mierikshof

Geschreven door de Redactie op woensdag 23 oktober 2013

Haarlem – Dinsdagavond kreeg de politie even na 23:30 uur de melding dat er zojuist was ingebroken bij een woning aan de Briandlaan. De inbrekers hadden zich de toegang tot de woning verschaft via de slaapkamer terwijl de bewoner daar lag te slapen. De inbrekers hebben waardevolle spullen uit de slaapkamerkast gehaald en zijn er vervolgens vandoor gegaan in een auto.

Een alerte getuige zag de inbrekers uit de woning komen en hij schakelde direct de politie in. Later die avond hebben politiemensen van de Landelijke Eenheid de verdachten gesignaleerd op de A13 ter hoogte van Delft.

Hierop zijn de drie inzittenden aangehouden. In de auto werd de buit aangetroffen. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor verhoor.

Woensdagochtend kreeg de politie even voor 09:30 uur de melding dat er zojuist een inbreker was betrapt in een woning aan het Mierikshof. De verdachte was op de vlucht geslagen. Direct werd er door politiemensen een uitgebreide zoektocht gestart.

Na een alerte melding van een getuige dat een verdacht persoon zich verstopte in een tuin aan de Frankrijklaan, konden agenten de verdachte aanhouden. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak en de betrokkenheid van de 21-jarige verdachte.

Geen reacties mogelijk.