Zoekactie met helikopter naar gestolen aanhanger in de Waarderpolder

Geschreven door de Redactie op woensdag 4 september 2013

Haarlem – De politie is woensdagmiddag een grote zoekactie gestart naar een gestolen aanhanger met een aggregaat erop. Op diverse locaties zoals de Nijverheidsweg, Waarderbrug en Tappersweg staan politievoertuigen met agenten opgesteld. Vanuit de lucht zoekt een politiehelikopter mee naar de gestolen aanhanger.
.

Rond kwart voor twee was de gestolen aanhanger nog niet gevonden.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. clifford
  5 september 2013 op 13:34 | #1

  pff waar die helikopter al niet voor ingezet word tegenwoordig..
  wat denk je wat dat kost allemaal om ze een ding te laten komen en dat allemaal om een aanhganger???? Afgelopen nacht heeft die helikopter ook weer weet ik hoelang boven Haarlem gehangen honderde of duizende mensen wakker (iedereen heeft ze raam open met dit weer) en zig irriteren aan dat ding en waarom ? om een kruimel dief van een aanhanger of een scooterdief te pakken ? echt belachelijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Mesime
  5 september 2013 op 14:19 | #2

  Eens!!!! Ik werd er wakker van… Dat ding lande zowat in mijn tuin!!!! Om 1 uur… Dan slapen mensen hoor! Echt slecht van de politie bahhhh

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Moi
  5 september 2013 op 14:31 | #3

  @ iedereen,
  Die dingen zijn toch al betaald, dus lekker laten vliegen :).
  Het moet niet uitmaken of je een aanhanger jat of een bank overvalt. Wanneer je daartussen een grens gaat stellen zeg je eigenlijk ”kleine dingen stelen mag”.
  Elke crimineel begint klein, vroeg beginnen met aanpakken dus! Nu alleen nog de straffen zwaarder maken en we komen er wel.
  Ik zeg goed bezig!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. clifford
  5 september 2013 op 15:53 | #4

  @ Moi

  Dat is dus echt grote onzin dan zouden ze ook het leger wel in kunnen zetten om een appeldief bij de groenteboer te pakken. En die helikopter al betaald? wat denk je wat de benzine van dat ding kost om hem boven Haarlem te laten komen en het onderhoud aan dat ding als hij voor allemaal dit soort onzin ingezet word? plus al die mensen met materiaal op de grond die ook al aan het zoeken zijn? dat kost al duurder dan die hele aanhanger bij elkaar. om nog maar niet te spreken over de overlast en irritatie bij de bevolking die de helikopter geeft. Is er nou een overval geweest en een levensgevaarlijk achtervolging gaande dan begrijp ik het nog wel… maar om een gestolen aanhanger? hou toch op.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. zozo
  5 september 2013 op 16:16 | #5

  Te koop: Aanhanger.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Moi
  5 september 2013 op 17:04 | #6

  @ clifford,
  er hangt vrijwel 24/7 zo’n heli ergens in de lucht, ook als er geen oproepen zijn. Dan kan zo’n heli zich net zo goed nuttig maken en ff naar Haarlem komen om mee te helpen met zoeken.
  En het vergelijken van de waarde van een aanhanger met de kosten van de inzet slaat nergens op vind ik persoonlijk, dat zou betekenen dat bij elke inzet moet worden gekeken of dat het wel waard is? Bij een gemiddelde overval en/of een achtervolging is de schade ook niet zo groot als dat de politie inzet kost. Met andere woorden, zullen we de politie dan maar vragen om niet meer op te komen dagen als dat meer kost dan de schade?

  Wat mij betreft is het heel simpel, de politie en die heli’s zijn er voor dit soort zaken. Die heli’s zijn niet voor de grap uitgerust met al die apparatuur. Ze zijn beschikbaar dus gebruik ze dan ook maar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Moo
  5 september 2013 op 17:08 | #7

  Die heli is zo erg irritand ik kan er zelf niet meer tegen hoor , als ze die heli inzetten laat hem dan wat hoger vliegen en niet als je naar buiten kijkt je de piloot kan zien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. gerb
  5 september 2013 op 17:15 | #8

  Beste Moi je hebt volkomen gelijk, dat gezeur van sommige. Het zal hun eigendom maar wezen. Dan is het “de politie doet niets!!!!!”. Beste mensen denk eerst eens even na voordat je kommentaar levert. O en wat de kosten betreft, hiervoor is op jaarbasis reeds een bedrag gereserveerd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. clifford
  5 september 2013 op 17:16 | #9

  @ moi

  Het gaat ook om prioriteit hoe belangerijk is het om de dief van een aanhanger te pakken moet daarvoor alles op alles gezet worden?
  die heli word voor onzin ingezet vanacht hebben honderden mensen wakker gelegen door dat ding. en waarom? waarschijnlijk weer omdat een kruimeldief ergens wat kleins heeft gedaan want als er ECHT iets ergs was had het vandaag wel in de kranten of op deze site gestaan maar het was zo klein dat er niet eens te vinden was wat er aan de hand was. Maargoed het grootste gedeelte van de bevolking heeft het al niet zo op de politie en dat word op deze manier alleen maar erger.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Mesime
  5 september 2013 op 17:19 | #10

  Het gaat niet om wat het kost!!!! Maar na 22.00 niet meer de lucht in…. Echt ik dacht hij land in mijn tuin!!! Snachts was dit… Mensen slapen hoor!!!?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Mesime
  5 september 2013 op 17:23 | #11

  Als wij kabaal maken na 22:00 staat meneer agent voor de deur!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. clifford
  5 september 2013 op 18:17 | #12

  duidelijk oprotte met die helikopter !!!!!!!!!!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. peter
  5 september 2013 op 18:49 | #13

  Ja precies een mug vangen met een olifant.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. zozo
  5 september 2013 op 18:52 | #14

  Wat een gezeik zeg. Is de aanhanger ongedeerd?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. ondernemertje
  5 september 2013 op 19:37 | #15

  @gerb “de politie doet niets!!!!!”

  Dus deze show opvoeren terwijl er ECHTE zaken blijven liggen vind jij acceptabel?

  Heb jij onlangs weleens aangifte gedaan van je gestolen fiets, gebroken raam etc…? Ze weigeren aangifte op te nemen.

  In Waarderpolder betalen ONDERNEMERS gemeente GELD voor “veiligheid” terwijl er niets tegenoverstaat. Af en toe helicopter laten overvliegen, politie showtje weggeven doen ze alleen om achteraf te kunnen zeggen dat ze wel iets gedaan hebben. Maar dat er contstant panden afbranden en er ingebroken worden in bedrijfspanden hoor je ze niet over. Terwijl het dankzij de gemeente is dat Waarderpolder zo lekker “toegankelijk” is voor mensen die er niets te zoeken hebben.

  Met betrekking aanhanger + aggegraat. Stel combinatie kost 10.000 euro, waarom zou je dan meer uitgeven aan de opsporing dan wat het kost?

  Zie: http://www.bnr.nl/alhetnieuws/138783-1208/arrestatie-met-politiehelikopter-kost-12.000-euro

  Bovendien zou een beetje ondernemer zijn zaken verzekerd hebben en zal verzekering wel eisen dat je bepaalde maatregelen neemt, zoals goede sloten en gps tracking device.

  Wat ook vreemd is Gemeente Haarlem geeft geen toestemming om ALLE in- en uitgaande verkeer van/naar Waarderpolder te filmen, terwijl op ALLE wegen die van/naar steden gaan de gemeente/provincie wel staan te filmen.

  Het lijkt me evident dat bestemming verkeer en regulier transit verkeer niets te vrezen hebben als ze geen slechte intenties hebben, bovendien kan dat systeem makkelijk bekostigd worden door wat ondernemers de gemeente nu al jaarlijks aan “veiligheid” moeten betalen.

  Tenzij de gemeente (en Alpha Security) kan uitleggen, hoe de veiligheid van Waarderpolder er op vooruit gaat als hun enige auto ’s avonds regelmatig geparkeerd staat in Parkwijk. (nota bene in de buurt van politie bureau)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. mar
  5 september 2013 op 19:47 | #16

  t mag wat kosten … een kind moet minimaal 24 uur vermist zijn wil er een amber allert uitgegeven worden en voor een aanhanger word een heli ingezet …

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. clifford
  5 september 2013 op 20:02 | #17

  dank u zo te zien zijn er gelukkig ook nog mensen met verstand die wel inzien dat dit inderdaad gewoon te gek voor woorden is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. voorstander
  5 september 2013 op 22:10 | #18

  En wat nou als zo’n helikopter voor uw spullen moet opkomen of zou je dan zeggen nee doe maar niet straks worden mij buren wakker?? Nou? Even nadenken aub voor u komt met negatieve reacties.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. gerb
  6 september 2013 op 15:26 | #19

  @ondernemertje
  Ja als Alpha Security zijn werk doet zal het een stuk veiliger worden in de Waarderpolder. Zij immers worden er voor betaald. En alleen met het plaatsen van een groot bord waarop vermeld staat dat de polder beveiligd wordt redt je het niet. Misschien dat de ondernemers eens in actie moeten komen en het bedrijf er op aanspreken. Moet je kijken hoe hard ze dan weer “voor korte tijd” actief worden als het om hun inkomsten gaat.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. ondernemertje
  8 september 2013 op 10:16 | #20

  @gerb

  Er is sprake van nepotisme, core business “park management” van meerdere industrie terreinen, ambtenaren en een burgemeester die zitting hebben in verschillende stichtingen die toevallig geldstromen hebben en alpha security die schijnt haar vergader ruimte kosteloos aan gemeente en politie ter beschikking stelt…. En heel toevallig dat ze zeer lucratieve orders van gemeente gegund worden… Gemeente die betwist dat collectieve beveiliging Europees aanbesteed had moeten worden…. Etc… Etc…

  Terwijl wij hard werken om na belastingen een belegde boterham over te houden is het kennelijk veel lucratiever om onze soort mensen uit te buiten. Burgemeester van Haarlem heeft nooit een normale baan gehad, zijn leermeester heeft hem goed geleerd.

  Terwijl ze publieke show opvoeren vraag ik me af wanneer politie eens onderzoek doet naar overheid, want daar zitten de mensen die vele malen onethisch handelen en bovendien de maatschappij meer schade aanrichten dan alle dieven bij elkaar.

  @voorstander kennelijk betaal je niet zoveel belasting en ben je van mening dat je geen eigen verantwoordelijkheid hebt. Als iets belangrijk voor je is neem je preventieve maatregelen ter voorkoming van dergelijke incident, tevens zul je dader al hebben aangehouden met gepast geweld voordat politie komt aanrijden. Het zou mij niets verbazen als er in deze specifieke zaak sprake is van nepotisme. Ik vraag me af welke ondernemer het betrof, want dergelijke voorkeursbehandeling kregen de overige ondernemers die slachtoffer zijn geworden namelijk niet. Je zult je eens moeten verdiepen in wat er in waarderpolder gaande is, het stinkt er nogal.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.