Politie zoekt getuigen van mishandeling en poging tot beroving Soendaplein

Geschreven door de Redactie op donderdag 12 september 2013

Haarlem – De politie heeft woensdagavond een melding gekregen van een poging beroving op het Soendaplein. Een 15-jarige Haarlemmer werd rond 21:30 uur op het Soendaplein aangesproken door een jongen die achterop een scooter zat. De scooter werd bestuurd door een meisje. De jongen achterop de scooter vroeg aan de Haarlemmer of hij zijn telefoon mocht hebben om te bellen.

Dit weigerde de Haarlemmer, waarna hij van de scooterpassagier een klap met een paraplu op zijn hoofd kreeg. De Haarlemmer liep hierdoor een bult op en deed melding bij de politie.

De politie is op zoek naar getuigen die weten wie dit tweetal is of die mogelijk iets gezien hebben rond 21:30 uur op het Soendaplein. Van het tweetal op de scooter is het volgende signalement bekend:

Passagier: 16-18 jaar: lichtgetint uiterlijk, zwart haar en hij droeg een trainingspak van AC Milaan.
Bestuurster scooter: 16-18 jaar, blond haar, in een staart of een knot en ze droeg een lange grijze jas met bontkraag.

Mocht u nog extra informatie hebben over deze poging beroving of informatie hebben over dit tweetal op de scooter, belt u dan s.v.p. met de politie in Haarlem via 0900-8844.

 1. jan leul
  12 september 2013 op 23:28 | #1

  Best een nette lichtgetinte jongeman, verlaagd zich iig niet tot het loverboyniveau maar werkt zelf keihard voor z’n geld……….Zucht.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Meneer voor jou
  13 september 2013 op 04:17 | #2

  Wat voor soort scooter ?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marco
  14 september 2013 op 08:36 | #3

  Misschien een beetje uit de buurt, maar ik zou zeggen gaat eens op het pleintje achter de Jumbo in molenwijk kijken.
  Daar staan met grote regelmaat personen die aan de gegevn signalementen voldoen.

  En ach, op een scooter van Molenwijk naar het Soendaplein is nu eigenlijk ook weer niet zo ver……………

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. rikus1102
  15 september 2013 op 18:43 | #4

  He, zoiets is mij een paar weken geleden ook overkomen bij de albert heijn aan de Kruisstraat. Nogal een sjofele mafkees met tattoo’s in zijn hals en met trainingspak aan, op volgens mij een Sita met een buitenlands ogende vrouw achterop. Ze zagen dat ik stond te wachten voor de supermarkt met mobiel in de hand en vroegen of ze hem even mochten gebruiken…. niet dus. Nu ben ik zelf de kleinste niet, en hij ging er na wat rare blikken weer vandoor.

  Nu ik dit verhaal zo lees zie ik wel wat overeenkomsten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. magda
  16 september 2013 op 07:50 | #5

  Inderdaad Marco, het plein achter de jumbo in molenwijk, daar gebeuren ook rare dingen. Laatst stonden jongeren die voldeden aan hetzelfde signalement, stenen te gooien naar eenden en voorbijgangers. Die buurt verpaupert waar je bij staat door overlast van jongeren maar er is nooit iemand die (lees wijkagent oid) die die kids een halt toe roept.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Debouncer
  16 september 2013 op 09:10 | #6

  Ik heb een paar jaar geleden de korpschef van Politie-Kennermerland gefeliciteerd met het feit dat ik gedurende de dertig+ jaren dat ik in Molenwijk woon nog nooit de wijkagent gezien heb op zijn gebied. Wel bij Febo en een keer een ontmoeting met hem gehad die binnen 10 seconden in een ruzie uitmondde. Reden: ik stond op mijnheer zijn parkeerplaatsje terwijl ik daar op dat moment alle recht toe had.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.