Bankpas ontvreemd na babbeltruc

Geschreven door de Redactie op zondag 4 augustus 2013

Haarlem – Een onbekend gebleven man heeft zondagmiddag om even over half vier een bankpas weten te stelen in een woning aan de Nederlandlaan. De man belde aan bij de woning en met een smoes wist hij zich de woning in te kletsen. Hij heeft enige tijd met de mannelijke bewoner gesproken, waarna hij er weer vandoor ging.
.

Korte tijd later werd de bewoner gebeld door een persoon die aangaf van de politie te zijn en dat hij graag de pincode wilde hebben omdat er iets mis was met de bankpas van de man. De man heeft zijn pincode niet afgegeven en toen hij in zijn portemonnee keek zag hij dat zijn bankpas verdwenen was. Naar de diefstal wordt onderzoek gedaan.

De politie wil benadrukken dat zij mensen nooit om een pincode zal vragen. Ook banken doen dit niet. Indien er personen aan de deur komen die zich met een smoes de woning in proberen te praten, dan mag 112 gebeld worden.

  1. new era
    6 augustus 2013 op 15:22 | #1

    Nouja bijna opgelucht dat er geen geweld gebruikt is……of dit goed is weet ik niet

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.