Kathedraal Sint Bavo gedupeerd door diefstal ‘godslampen’

Geschreven door de Redactie op vrijdag 12 juli 2013

Haarlem – De Kathedraal Sint Bavo in Haarlem is in de nacht van donderdag op vrijdag het doelwit van een inbraak geweest. Onbekenden hebben de deur bij de bouw aan de buitenkant van de kathedraal met grof geweld geforceerd om zo toegang te krijgen tot het bouwterrein.

Vervolgens zijn de via de steiger die aan de buitenkant van de kerk staat naar boven geklommen en zo uiteindelijk in de kerk terecht gekomen. Naast diverse verbouwingsapparatuur van de aannemer die daar bezig is hebben ze ook zeven godslampen die nog aan de muur in de kerk hingen meegenomen.

Nadat ze er na de inbraak met de zeven lampen en het bouwmateriaal vandoor zijn gegaan hebben ze een godslamp onderweg in de tuin verloren.

Koster Stephan van Rijt is erg ontdaan door de diefstal van de lampen. Vermoedelijk was het de inbrekers geeneens te doen om de lampen maar troffen ze deze bij toeval aan. De lampen komen uit het begin van de 19e eeuw en de waarde voor de kerk is vele male groter dan dat het aan materiaal oplevert. Van Rijt hoopt dan ook van harte dat de zes godslampen weer worden terug gevonden.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. 023
  12 juli 2013 op 21:51 | #1

  signalement.
  brede kaaklijn
  glad geschoren hoofd
  ruikt naar vodka
  rijdt in een oud busje met witte kentekenplaten

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. ok
  14 juli 2013 op 09:25 | #2

  023 :
  signalement.
  brede kaaklijn
  glad geschoren hoofd
  ruikt naar vodka
  rijdt in een oud busje met witte kentekenplaten

  Ben je racist met je vooroordelen ? Was je erbij?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. 023
  14 juli 2013 op 21:13 | #3

  ha. het is de waarheid.
  ga maar even kijken op internet….
  of heb je zelf een busje met witte platen :-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. ok
  16 juli 2013 op 06:55 | #4

  023 :
  ha. het is de waarheid.
  ga maar even kijken op internet….
  of heb je zelf een busje met witte platen :-)

  Ik niet maar ik ken jou types stumperdjes die altijd zielig achter hun computer gelijk alles en iedereen beschrijven. Maar in het echte leven op het moment zelf niks durven te zeggen. Je was er dus wel bij maar reageert alleen op het internet. Computer Held.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. 023
  16 juli 2013 op 09:40 | #5

  ok :

  023 :
  ha. het is de waarheid.
  ga maar even kijken op internet….
  of heb je zelf een busje met witte platen :-)

  Ik niet maar ik ken jou types stumperdjes die altijd zielig achter hun computer gelijk alles en iedereen beschrijven. Maar in het echte leven op het moment zelf niks durven te zeggen. Je was er dus wel bij maar reageert alleen op het internet. Computer Held.

  jij doet hetzelfde. maar dan reageren op een reactie. dat is pas zecht zielig
  ok is het grootste stumpertje en je bent en wordt zeker.nog steeds gepest ha ha ha.
  maar goed. vorige maand heb ik dus wel een getuigeverklaring af gegeven nadat er en 2tal van deze rakkers in busje met witte platen en pl erop die bij ons mensen onder druk zette om zo reperaties aan hun huis te laten doen maar dat is voor jou het tijdsein om je broek vol te schijten :-))

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. mocrootje
  22 juli 2013 op 14:14 | #6

  @ok
  ik ben het met ok eens

  op computer durf je alles maar opkomen durf je niet. je moet ook niet beoordelen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. mocrootje
  22 juli 2013 op 14:17 | #7

  023 :

  ok :

  023 :
  ha. het is de waarheid.
  ga maar even kijken op internet….
  of heb je zelf een busje met witte platen :-)

  Ik niet maar ik ken jou types stumperdjes die altijd zielig achter hun computer gelijk alles en iedereen beschrijven. Maar in het echte leven op het moment zelf niks durven te zeggen. Je was er dus wel bij maar reageert alleen op het internet. Computer Held.

  jij doet hetzelfde. maar dan reageren op een reactie. dat is pas zecht zielig
  ok is het grootste stumpertje en je bent en wordt zeker.nog steeds gepest ha ha ha.
  maar goed. vorige maand heb ik dus wel een getuigeverklaring af gegeven nadat er en 2tal van deze rakkers in busje met witte platen en pl erop die bij ons mensen onder druk zette om zo reperaties aan hun huis te laten doen maar dat is voor jou het tijdsein om je broek vol te schijten :-))

  heb je bewijs dan

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. sanaeee
  22 juli 2013 op 14:22 | #8

  waarom lampen wrm niet iets anders wat hebben ze eraan

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.