Brandstichting op schoolplein slaat over op Albert Schweitzerschool

Geschreven door de Redactie op donderdag 11 juli 2013

Haarlem – Bij de Albert Schweitzerschool in Haarlem-Noord is donderdagmiddag brand ontstaan. Rond half zes kwam de melding van de brand nadat er grote zwarte rookwolken uit het dak van de school trokken. Gezien de hevige rookontwikkeling en omdat de brand van buiten naar binnen was geslagen heeft de brandweer vrij snel opgeschaald naar middelbrand.

Op het plein achter bij de school was brand gesticht en deze was bij het dak de school ingeslagen. De brandweer heeft de boel geblust. Een groot gedeelte van de Ambachtstraat was door de hulpverlening afgesloten.

De politie is opzoek naar getuigen en verzoekt deze contact op te nemen via 0900-8844. Op 17 maart 2013 was er ook brand op het plein gesticht, toen rende er drie jongens weg.

Update persbericht politie:

Haarlem – Er kwam donderdagmiddag 17.37 uur melding binnen van rook uit een schoolgebouw aan de Planetenlaan in Haarlem.

De brandweer ging ter plaatse en kreeg de brand snel onder controle. De politie vermoedt brandstichting. Er is veel roet en waterschade en enkele ramen zijn door de hitte gesprongen. Ook sloeg de brand over op het dakbeschot. De politie verricht onder andere buurt- en sporenonderzoek maar wil graag in contact komen met getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben maar wel meer informatie hebben over deze zaak. Zij worden verzocht contact op te nemen via: 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000


Fotografie: Michel van Bergen
Video: Clifford Smit

 1. Ali
  12 juli 2013 op 00:22 | #1

  Hahaha we waren wel snel he wel jammer alsmede had wa leuker maar je heb me wel eens aan gehoude nou week geleden zelfs

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Diemux
  12 juli 2013 op 09:02 | #2

  Ali :
  Hahaha we waren wel snel he wel jammer alsmede had wa leuker maar je heb me wel eens aan gehoude nou week geleden zelfs

  ? Ben je nou echt zo achterlijk?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. 023
  12 juli 2013 op 09:23 | #3

  je kon er op wachten.
  tijd dat de mannen met de blauwe petten daar gaan posten en optreden zoals in Israel. meteen rammen als er iemand is die er niet hoort. zoals die kneusjes die er vaak met drank rondhangen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Helena
  12 juli 2013 op 12:28 | #4

  023 :je kon er op wachten.tijd dat de mannen met de blauwe petten daar gaan posten en optreden zoals in Israel. meteen rammen als er iemand is die er niet hoort. zoals die kneusjes die er vaak met drank rondhangen

  Wat een vreselijke aso’s, die dit doen.
  Ze hebben geen idee wat ze de kinderen en het team, die daar op school zijn, aandoen.
  Blijf met je gore poten van andermans spullen af.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Bolwerk
  12 juli 2013 op 12:37 | #5

  Het is weer vakantietijd en kunnen die zielige figuren weer hun slag slaan. Doe het bij je moeder thuis!!!!!. Het zijn altijd de scholen die de sigaar zijn rond deze tijd. Zouden ze zelf wel naar school gaan?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. 023
  12 juli 2013 op 14:45 | #6

  Bolwerk :
  Het is weer vakantietijd en kunnen die zielige figuren weer hun slag slaan. Doe het bij je moeder thuis!!!!!. Het zijn altijd de scholen die de sigaar zijn rond deze tijd. Zouden ze zelf wel naar school gaan?

  ik denk.van niet.
  dit zijn van die types die het vmbo niet af kunnen maken omdat ze daar te DOM voor zijn en thuis worden ze de straat op getrapt omdat daar hun papa en mama te druk bezig zijn om op de bank te slapen en naar tellsell zitten te kijken ipv te werken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. clifford
  12 juli 2013 op 15:45 | #7

  echt heel diep triest dit. weet niet of de daders het weten maar dit is een school waar dood zieke kinderen met hart en nier problemen en andere gehandicapte kindjes met spier ziekte en weet ik wat allemaal opzitten omdat ze niet in staat zijn naar een normaale school te gaan door hun ziektes. Wat een stumper ben je dan om daar de boel in de fik te steken en glas en drank op dat plein te gooien. heb er echt geen worden voor eigenlijk hoop dat ik ze een keer bezig zie dan zijn ze voor mij al zijn ze 15 jaar oud geloof me sla ze tegen de grond en gooi ze in hun eige gemaakte vuurtje.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. ikki
  12 juli 2013 op 21:45 | #8

  @ clifford , mooi gesproken ik kom je graag helpen .heeeel graag !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. 023
  12 juli 2013 op 21:47 | #9

  clifford :
  echt heel diep triest dit. weet niet of de daders het weten maar dit is een school waar dood zieke kinderen met hart en nier problemen en andere gehandicapte kindjes met spier ziekte en weet ik wat allemaal opzitten omdat ze niet in staat zijn naar een normaale school te gaan door hun ziektes. Wat een stumper ben je dan om daar de boel in de fik te steken en glas en drank op dat plein te gooien. heb er echt geen worden voor eigenlijk hoop dat ik ze een keer bezig zie dan zijn ze voor mij al zijn ze 15 jaar oud geloof me sla ze tegen de grond en gooi ze in hun eige gemaakte vuurtje.

  amen to that!
  misschien moeten we een buurtpreventie gaan instellen met knokploeg knuppelen die gasten meteen neer

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. malle pietje
  13 juli 2013 op 06:21 | #10
 11. Walter de Palter
  13 juli 2013 op 21:22 | #11
 12. Gieltje
  14 juli 2013 op 01:08 | #12

  Allemaal in voor een knokploeg als het zover is word er toch niet gemept. :)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Moi
  14 juli 2013 op 12:41 | #13

  @Gieltje,

  Dat komt omdat er nog verstandige mensen in Haarlem wonen. Wanneer je eigenhandig ingrijpt dan krijg je wel de politie op je dak.
  Ik wil niet zeggen dat de politie de echte criminelen/jeugdige relschoppers niet willen aanpakken, maar het wordt ze erg moeilijk gemaakt door regelgeving.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.