Insluiping in woning aan de Duitslandlaan

Geschreven door de Redactie op maandag 8 juli 2013

Haarlem – In een woning aan de Duitslandlaan vond maandag tussen 11.30 en 12.20 uur een insluiping plaats.

De bewoonster was zelf op de eerste verdieping toen er iemand binnensloop door de achterdeur die op een kier stond. Er werd een portemonnee weggenomen uit de woning.
.

Vooral overdag

Wat is nu precies een insluiping? Dit geldt wanneer iemand zich toegang verschaft tot een pand en hierbij geen braakschade maakt. Dus door een niet afgesloten deur, een raam dat open staat, een openstaand bovenraam enzovoort. Insluipingen vinden hoofdzakelijk overdag plaats. De daders slaan bijvoorbeeld toe als de bewoner even weg is voor een boodschap of als de kinderen naar bed gebracht worden. De handtas met portemonnee met daarin pasjes en geld ligt vaak op tafel. Binnen 30 seconden is deze verdwenen, maar de nasleep voor de gedupeerde kost veel meer tijd. Pasjes moeten geblokkeerd worden en de verzekering moet op de hoogte worden gesteld.

En dan zijn er nog de emoties die hoog op kunnen lopen. Er ontstaan onveiligheidsgevoelens in de eigen woonomgeving. Angst om alleen thuis te zijn en boosheid omdat iemand de woning is binnen gedrongen. De verzekering dekt in de meeste gevallen de schade wel. Behalve wanneer er gestolen is uit een schuur die los staat van de woning en het een insluiping betreft. Het is in ieder geval belangrijk altijd aangifte te doen bij de politie. Dat geldt niet alleen voor insluipingen, maar voor alle vormen van criminaliteit. Wanneer de politie weet wat er speelt, kan de criminaliteit beter worden bestreden.

 1. Diemux
  9 juli 2013 op 16:10 | #1

  Mijn complimenten voor de uitgebreide teksten!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. new era
  9 juli 2013 op 16:53 | #2

  Bloeddorstige honden zijn welkom

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. peter
  9 juli 2013 op 17:42 | #3

  Wat een verhaal zeg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. A
  9 juli 2013 op 21:00 | #4

  Er wordt heel vaak gemeld en gezegd om deuren en ramen goed te sluiten als je zelf ergens anders bent in huis. Dit is gewoon SUPER dom!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.