Dak moet bijna van auto behulpzame vrouw worden geknipt [video]

Geschreven door de Redactie op woensdag 17 juli 2013

Haarlem – Bijna moest het dak van een auto van een behulpzame vrouw worden geknipt. Woensdagmiddag vond er een aanrijding plaats bij de Zijlweg in Haarlem. In eerste instantie leken de verwondingen van een vrouw niet zo heel ernstig waarop werd geadviseerd om zelf naar de spoedpost van Kennemer Gasthuis aan de Boerhaavelaan in Haarlem te gaan.

De vrouw is vervolgens door een andere vrouw met de auto naar het ziekenhuis gebracht. Aangekomen bij de spoedpost werd de vrouw onwel.

Brandweer, ambulance en politie spoedde zich naar de spoedpost. Er werd druk overlegt hoe de vrouw voorzichtig uit het voertuig kon worden bevrijd waarbij mogelijk zelfs het dak van de wagen moest worden geknipt. Uiteindelijk lukte het de brandweer de gewonde vrouw zonder knippen via de deur van de auto haar naar buiten te krijgen. De vrouw is vervolgens de spoedpost binnengereden voor verdere zorg.


Fotografie: Michel van Bergen

 1. 2034
  18 juli 2013 op 19:56 | #1

  Nooit of te nimmer een persoon vervoeren die gewond of verwond is. Nu valt het gelukkig mee en hoeft het dak er niet vanaf, maar het kan erger. Als de gewonde persoon onwel wordt of komt te overlijden in u auto bent u aansprakelijk voor alle schade !!

  Nooit doen, schrijf dit uit ervaring.
  Volgens de wet mag je trouwens niet eens iemand vervoeren die verwond of gewond is !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. theo
  19 juli 2013 op 13:56 | #2

  Welke persoon/instantie heeft dat advies dan afgegeven!?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. 2034
  19 juli 2013 op 17:11 | #3

  Informeer maar eens bij je verzekering wat de gevolgen zijn als je een gewond persoon vervoerd in je auto. Zal wel eens gaan speuren of dat ook ergens is vast gelegd op internet.

  Ooit heb ik een gewonde weg gebracht met de taxi naar het ziekenhuis, toen kreeg ik ook het bericht dat het dak ervan af moest. Politie vertelde toen ook dat dit wettelijk niet is toegestaan om een gewond persoon te vervoeren. Mijn werkgever had een schade post, want de Mercedes kon afgeschreven worden van nog geen jaar oud. De verzekering heeft het ook nooit uitbetaald aan hem.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. milly
  23 juli 2013 op 23:05 | #4

  Een gevalletje klok en klepel. De dame die haar naar het ziekenhuis heeft gebracht is haar dochter, bij wie ze in de auto zat toen het gebeurde.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.