Voetgangster wordt aangereden door motor in de Smedestraat

Geschreven door de Redactie op maandag 27 mei 2013

Haarlem – Bij een verkeersongeval in de Smedestraat in de binnenstad van Haarlem zijn maandagmiddag twee gewonden gevallen. Iets voor twee uur reed een bestuurder van een motor tegen een vrouw aan. Volgens getuigen vloog de vrouw na de aanrijding enkele meters naar voren.

De bestuurder van de motor kwam na de aanrijding ten val en zijn motor schoof nog door en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand.

Hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, werden opgeroepen om assistentie te verlenen. Zowel de voetgangster als de bestuurder van de motor zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens getuigen zou de bestuurder van de motor vrij hard door de Smedestraat hebben gereden.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. malle pietje
  28 mei 2013 op 06:11 | #1

  heeft als een idioot gereden! weg met die verkeershufters!! alle dagen maak ik mee dat de (tussen aanhaling tekens) sommige motorrijders/autobestuurders de verkeers regels aan hun laars lappen,zodra het ff wat beter weer wordt ,hup gas open,,en dan lopen janken als men onderuit gaat/of een ongeluk maken,

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. René Koster
  28 mei 2013 op 07:37 | #2

  @malle Pietje.

  Ik zeg niet dat dit persoon niet te hard heeft gereden.

  Maar heeft u wel eens op een kruispunt gestaan mét stoplichten.?
  Kijk een hoeveel fietsers er NIET stoppen voor rood licht.!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. remco
  28 mei 2013 op 12:12 | #3

  malle pietje neem ff lekker de voetgangers die midden op de weg lopen denken dat ze jesus zijn in het centrum laat staan de fietsers als je het over de regels aan hun laars lappen zijn dat de fietsers wel daar moeten ze een keer tegen optreden dan zou de staatskas goed gevuld worden!! Maar malle pietje zal wel niet in bezit zijn van een auto of motor dus reageerd ie zich op de bestuurders van auto’s en motors uit frustratie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. malle pietje
  28 mei 2013 op 17:43 | #4
 5. Divers
  29 mei 2013 op 19:52 | #5

  Hallo hij heeft een voetgangster aangereden hoor!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. SukkelHater
  30 mei 2013 op 10:08 | #6

  Deze man heeft terwijl hij een wheelie (op het achterwiel rijden, waar een flinke dot gas voor nodig is) een overstekende voetgangster aagereden midden in 1 van de smalste straten van de Haarlemse binnenstad. Vervolgens bijna 2 andere voetgangers om zeep geholpen met zijn rondvliegende motor en duizenden euro’s aan schade aangericht. Als klap op de vuurpijl wist hij het nog te presteren, de volgende dag bij de politie, om de nietsvermoedende voetgangster aansprakelijk proberen te stellen voor zijn stunt.
  Als ik hem op de grond had zien liggen bij dit ongeluk had ik m met alle plezier een interne bloeding getrapt..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. 2
  30 mei 2013 op 10:26 | #7

  je gaat toch sowieso niet hard door de stad heen krossen waarvan je weet dat er mensen zijn die aan het winkelen zijn! dan ben je toch gewoon niet goed in je boven kamer!! Ik liep er toevallig langs en het leek niet echt als of de motor rijder normaal door de smedestraat heeft gereden. als je dan iemand zou aan rijden vliegt die genen niet zomaar een aantal meters door de lucht.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. stefan
  30 mei 2013 op 11:03 | #8

  @Divers
  Klopt… die plots de weg overstak zonder te kijken… motor reed gewoon op de weg hoor.. motor heb daar altijd voorrang op voetgangers die oversteken…
  Tuurlijk hij kan te hard hebben gereden maar de voetganger heeft ook schuld.. gewoon beter uitkijken met oversteken en iedereen op een motor scooter auto wat dan ook gewoon normaal aan de snelheid. Kan dit ook gebeuren hoor alleen zal je dan iets minder letsel hebben door de klap.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Moi
  30 mei 2013 op 13:53 | #9

  @ Stefan

  Misschien heeft de voetgangster inderdaad niet, of niet goed, uitgekeken. Maar je zit daar wel midden in het centrum dus enigzins aangepast rijgedrag is daar wel aan te bevelen.

  Aan de schade van de motor te zien, inclusief de paal met betonblok die uit de grond gereden is, lijkt het me niet dat hij iets te hard heeft gereden.
  Natuurlijk is het een samenspel, maar feit blijft dat als de motorrijder zich hier aan de snelheid had gehouden en anticiperend zou rijden dan zou dit ongeval niet gebeurt zijn.

  In stadscentra behoor je altijd rekening te houden met plots overstekende voetgangers en fietsers.
  Tuurlijk betreft de vrouw hier ook schuld, maar een voetganger is een zwakkere verkeersdeelnemer en zal dan (voor de verzekering) ook nooit als schuldige aangewezen kunnen worden. Zeker niet wanneer de motorrijder zich niet aan de snelheids limiet heeft gehouden.

  Begrijp me niet verkeerd, ik ben 100% pro motorrijden en rij zelf ook regelmatig harder dan toegestaan maar nooit op plaatsen als stadscentra waar ook overal voetgangers en fietsers zich als ongeleide projectielen verplaatsen. Als bestuurder, zeker van een motor, moet je altijd defensief rijden en voorruit kijken. Wanneer je in een straat als de Smedestraat te hard rijd is van defensief rijden geen sprake en goed voorruit kijken/denken wordt dan ook zeer lastig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Just in Case
  30 mei 2013 op 21:30 | #10

  En dan heeft niemand het over die arme Kangoo…..

  Staat daar ook maar gedeukt te wezen…..

  Voor het zelfde was de motorrijder door de achterruit gevlogen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Marinus
  30 mei 2013 op 22:56 | #11

  Toen ik een motorongeluk had, zeiden omstanders ook dat ik te hard reed, terwijl ik helemaal niet van hard rijden houd. Ik heb inmiddels ervaring met omstanders die motorrijders als ‘duivels van de weg’ zien en bevoordeeld als mensen zijn, kan ik zeggen dat omstanders negen van de tien keer geen objectief oordeel kunnen vellen over een situatie.

  Alle andere reacties hier vind ik maar jammerlijk. Het is zo makkelijk om ‘maar wat te zeggen’. Ach.. internet.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.