Motorrijder gewond bij ongeluk op de Rijksstraatweg in Haarlem

Geschreven door de Redactie op zaterdag 18 mei 2013

Haarlem – Een 27-jarige motorrijder uit Haarlem is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord.

Door nog onbekende oorzaak ging de man rond 17.30 uur onderuit. Hij ramde daarbij een tegemoetkomende auto. De motor kwam tientallen meters verder tot stilstand.

De motorrijder is met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de auto bleven ongedeerd.

De Rijksstraatweg is lange tijd afgesloten geweest voor het verkeer vanwege onderzoek van de ongevallendienst. Het rijbewijs en de motor zijn in beslag genomen en bij de man is onderzoek gedaan naar alcoholmisbruik. De uitslag daarvan is nog niet bekend.Fotografie: Michel van Bergen

 1. malle pietje
  19 mei 2013 op 07:38 | #1

  als je sommige ook ziet rijden ,heb ik zoiets van ,tja eigen schuld,dat wil niet zeggen dat met dit ook zo is,begrijp me niet verkeerd!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Misha
  19 mei 2013 op 08:39 | #2

  Geen idee hoe dit gegaan is, en ik hoop op herstel van alle betrokkenen.

  Maar toch deze gelegheid aangrijpen om het ge-race van motoren en soms ook quads op de Rijksstraatweg onder de aandacht te brengen. Zeer gevaarlijk, en wat mij betreft hard aanpakken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Hodsonstraat
  19 mei 2013 op 08:51 | #3

  In dit geval was geen straat race k heb 2 min voor het ongeluk die motor gerepareerd ..mensen zien buitenlanders en gelijk gaan lule over straat race maar als een Hollander heb iemand dood gereden word door de vingers gekeken,,voor die meneer die was die agent aan het vertellen over straatrace ,,vanida kom k naar jou om die bewijs te laten zien dat was een straat race en als je die niet heb blijf geen tanden in je bek,,niet shit gaan verzine

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Hodsonstraat
  19 mei 2013 op 08:56 | #4

  In dit geval was geen straat race k heb 2 min voor het ongeluk die motor gerepareerd ..mensen zien buitenlanders en gelijk gaan lule over straat race maar als een Hollander heb iemand dood gereden word door de vingers gekeken,,voor die meneer die was die agent aan het vertellen over straatrace ,,vanida kom k naar jou om die bewijs te laten zien dat was een straat race en als je die niet heb blijf geen tanden in je mond
  niet shit gaan verzine

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. René Koster
  19 mei 2013 op 09:58 | #5

  Sommige rijden inderdaad heel hard. Maar Malle Pietje én Misha jullie hebben waarschijnlijk nog nooit een motorfiets gereden ? Ik zelf heb het 34 jaar gedaan. En uiteraard ook wel een te hard gereden. Máár nu ik zelf automobilist men kan ik jullie beide vertellen dat er door automobilisten NIET wordt opgelet ? Zij denken totaal NIET aan motorrijders ?
  Het is mij een aantal malen maar op het nippertje gelukt om een ongeval te voorkomen ÓÓK
  Als je van rechts komt of je rijd gewoon rechtuit dan slaat een auto zomaar af uiteraard zonder op te letten. En nu moet ik zeggen ik heb ruim 20 jaar een
  Honda Gold Wing gereden en altijd met mijn licht aan dús niet een van de kleinste.? En tóch zagen zij je niet aankomen rijden. Dát zegt wel iets over de gemiddelde automobilist denk ik.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Jef
  19 mei 2013 op 11:53 | #6

  René, ik geloof dat ze het specifiek hebben over de Rijksstraatweg en niet mbt motoren in het algemeen. Ik woon zelf op de Schoterweg niet ver van het kruispunt Kleverlaan. En soms vervloek ik de motorrijders die hier achterlijk hárd voorbij scheuren alsof het een dragstrip is.
  Enerzijds moet ik zeggen dat je zowel incapabele motorrijders én automobilisten er tussen heb zitten, waar het merendeel toch echt automobilist is.. ( knipperlicht als grootste irritatiepunt )
  Ik ben danwel “pas” 5 jaar mobiel met de auto maar een structurele herkeuring elke 10 jaar is geen overbodige luxe.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. ik1981
  19 mei 2013 op 12:22 | #7

  Een goed herstel gewenst!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Ikke
  19 mei 2013 op 14:17 | #8

  Zo,n ongeval heeft vaak twee kanten maar het is wel waar dat er nooit goed op motor rijders wordt gelet .dat kan ik bevestigen na 28 jaar motor plezier !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Katja
  19 mei 2013 op 14:50 | #9

  Rene Koster misschien moet je jezelf zichtbaar maken door op de juiste plek te rijden?
  Ik heb nog geen enkel probleem ervaren sinds ik motor rij. Dit omdat ik weet dat je op een motor lastiger te zien bent. En als ik het gas open wil trekken doe ik dat op de snelweg en niet in een woonwijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Ooggetuige
  19 mei 2013 op 15:31 | #10

  Nou ik weet precies hoe het gegaan is.

  Toen ik samen met een maat van de deka naar huis leip reed er een jongeman op een blauwe racemotor als een gek over de rijkstraatweg (zonder helm), wheelies trekken met 80 km/h, dat soort gedrag.

  Ter hoogte van de dekamarkt keerde hij tussen auto’s door om weer als een gek terug te scheuren richting centrum.

  Ik zag dat vanuit een zijstraat van de rijkstraatweg (waar used products op de hoek zit) de motorrijder op de rode motor aangereden kwam. Ook hij reed als een gek over de rijkstraatweg richting de stad, achter de man op de blauwe motor aan.

  De man op de rode motor moest hoogstwaarschijnlijk stoppen voor het stoplicht dat op foto 5 goed te zien is. Hij remde te hard en kwam ten val en schoof tegen de auto aan.

  De man op de blauwe motor is er vervolgens via een zijstraat aan de rechterkant vandoor gegaan.

  Andere mensen die we tegen kwamen op de fiets en die het gezien hebben spraken ook van belachelijk rijgedrag. Ik citeer ”dat komt ervan als je zo debiel rijdt.”

  Er mag ook van geluk gesproken worden dat de motorrijder niet de stoep op gevlogen is, aangezien er heel wat volk rondliep.

  Ik hoop uiteraard dat het goed gaat met de motorrijder en hij spoedig hersteld. Maar hopelijk heeft hij hier wel iets van geleerd!

  Groeten,

  Een passant

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Roosje
  19 mei 2013 op 22:03 | #11

  Aan het remspoor te zien flink de achterrem gebruikt, daar gaan de meesten door onderuit. Misschien helemaal niet te hard gereden maar te hard geremd….met de verkeerde rem. Gelukkig geen doden gevallen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. ad
  19 mei 2013 op 22:26 | #12

  Zet een begrenzer erop. Scheelt hoop narigheid.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. S
 14. clifford
  20 mei 2013 op 16:17 | #14

  Hodsonstraat leer eerst eens Nederlands voordat je zo een grote waffel hebt.

  Wat een idiote debielen dat ze dit op de rijksstraatweg gaan doen.
  Ga lekker naar zandvoort daar is een gigantisch parkeer terrein om een beetje te spelen met je motor als je dit zo nodig wil doen. Ik ben zelf ook motor rijder en rijd ook heus wel is te hard maar wheelies maken en als een debiel rijden doe je niet midden op de rijkstraatweg Losers !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. clifford
  20 mei 2013 op 16:19 | #15

  En al helemaal niet als je het niet kan dus stelletje faalhazen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Moi
  20 mei 2013 op 16:50 | #16

  @ clifford.

  Vind het belachelijk dat de redactie zulke reacties als die van ”Hodsonstraat” laat staan. Dit terwijl zulke reacties duidelijk niet zijn toegestaan volgens het reactiebeleid, zowel op punt 1 als punt 3.

  Dan on-topic:
  Hoop dat de motorrijder hiervan geleerd heeft en zich in de toekomst beter zal gaan gedragen in het verkeer. Ook hoop ik dat de automobilist alle schade vergoed krijgt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Desbetreffende automobilist
  20 mei 2013 op 17:37 | #17

  Beste mensen, ik word erg verdrietig als mensen zonder enige informatie reageren en hun mening geven. Ik (als bestuurder van de desbetreffende auto) voel mij aangesproken, terwijl deze motorrijder van geluk mag spreken dat ik héél oplettend ben geweest. Als ik niet vooruit had gekeken en niet was uitgeweken, dan was het leed mogelijk niet te overzien geweest. Als eerste had ik hem hartstikke dood kunnen rijden en ten tweede was zijn motor frontaal op mijn auto geklapt. In ieder geval heeft het ongeluk een grote impact op mij gehad en raak ik het beeld moeilijk kwijt. Hiermee wil ik in ieder geval aangeven dat je voorzicht moet zijn met het trekken van conclusies.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. grof schandaal
  20 mei 2013 op 23:00 | #18

  @Hodsonstraat
  Beste hodsonstraat, nuanceren is jou niet bekend. Feitelijk zou jou reactie geweerd moeten worden om dat deze niet aan het reactiebeleid voldoet. Ik vind het een grof schandaal dat je uberhoupt iets durft te posten. Zou me niets verbazen als jij de blauwe motorrijder bent, dan zouden ze jou ook moeten opsporen. Vanuit jou taalgebruik leert men dat enige educatie over verkeersregels jou vreemd is. Op school leer je al de meest basale verkeersregels en dat is dat je binnen de bebouwde kom niet harder rijdt dan 50. Ik weet niet wat jou definitie van een straatrace, maar is ook niet relevant, maar mij dunkt dat als je de foto’s bekijkt en het remspoor ziet dat hier zich niet aan de maximale snelheid heeft gehouden. Getuigen en bewijzen genoeg acht is zo.

  chapeau voor de bestuurder en zijn oplettendheid. Onthoud, het is niet uw schuld geweest. Vermijd deze sites, voor ‘slachtoffers’ gaan deze sites niet meehelpen aan de verwerking, zeker niet als er van deze vreemde reacties worden gepost. Praat er voldoende over met de mensen in uw omgeving.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.