Fietsster gewond na aanrijding met auto bij de Jan Gijzenbrug

Geschreven door de Redactie op zondag 19 mei 2013

Haarlem – Een vrouw is zondagochtend gewond geraakt nadat op haar fiets was aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde rond half twaalf op de hoek van de Planetenlaan met de Rijksstraatweg. De vrouw kwam bij het ongeval ten val.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De vrouw is door ambulancepersoneel opgevangen en na de eerste behandeling naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. De bestuurder van de auto bleef bij het ongeval ongedeerd, zijn wagen liep wel schade op. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.


Fotografie: Michel van Bergen

 1. Ellen
  20 mei 2013 op 13:39 | #1

  Het is daar ook levensgevaarlijk !
  Het stoplicht gaat gelijk op groen met de fietsers !
  Wanneer wordt er nu eens ingegrepen? of moeten er nog meer ongelukken gebeuren !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Marjo
  21 mei 2013 op 09:21 | #2

  Aan de foto’s te zien is de fietster vanaf de brug komen fietsen en dat betekent dat 1 van de 2 door rood is gegaan.
  Auto’s en fietsers gelijk groen is eigenlijk alleen voor rechtdoorgaande fietsers, maar dit is niet duidelijk op dit kruispunt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Rick
  27 mei 2013 op 11:22 | #3

  Ik rijd dagelijks met de fiets naar mijn werk maar moet concluderen daar in Haarlem fietsers (soms ook moeders met kinderen voorop) erg vaak door het rode licht rijden. Ik vind dat de politie wel wat vaker fietsers mag controleren!

  De mentaliteit ‘de bestuurder van de auto is altijd fout’ betekend niet dat iedere auto voor je stopt als je een fiets voor de motorkap slingert. Ik had er gisteren ook weer bijna 1 op mijn voorruit. Met dank aan mijn passagier een ongeluk kunnen voorkomen! Zonder hem had hier vandaag een nieuw berichtje gestaan met dezelfde soort foto’s…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.