Bestelbus in de brand gevlogen onder woningen aan de Engelenburg

Geschreven door de Redactie op zondag 5 mei 2013

Haarlem – Een geparkeerde bestelbus onder een aantal woningen in Haarlem is in de nacht van zaterdag op zondag in de brand gevlogen. De brand aan de Engelenburg werd rond half twee ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. De brand ging gepaard met hevige rook ontwikkeling, waar de bewoners van de omliggende woningen last van hadden.

De brandweer heeft het vuur geblust. Een geparkeerde personenwagen naast de bestelbus liep door de hitte ook schade op. De woningen boven de autobrand zijn gecontroleerd op eventuele rook. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de autobrand is geweest maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Het voertuig is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.


Fotografie: Michel van Bergen

 1. Diemux
  5 mei 2013 op 21:13 | #1

  Was inderdaad veel rook en ook veel paniek. Werd wakker van het geschreeuw. Politieauto heeft daarna nog de sirene geluid en de megafoon gebruikt om mensen te vragen ramen en deuren dicht te houden.

  Brandweer en politie waren snel tp.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Annabel
  5 mei 2013 op 21:17 | #2

  Doodeng om brand onder je appartement te hebben, misschien dat er ook eens wat meer gelet wordt op het grof vuil wat maar te pas en te onpas onder de flats/balkons gedeponeerd wordt, het staat en ligt daar dagen, ieder week weer opnieuw..er zal maar eens een gek zijn die de boel aansteekt

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Danny
  6 mei 2013 op 18:03 | #3

  Nou ik heb niks gehoord en ik woon aan de overkant

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Diemux
  6 mei 2013 op 18:53 | #4

  Danny :
  Nou ik heb niks gehoord en ik woon aan de overkant

  Vaste slaper dan, ik woon in Prattenburg :P

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.