Man gewond na steekpartij in Schoterbos

Geschreven door de Redactie op zondag 28 april 2013

Haarlem – Een man is zondag aan het einde van de middag gewond geraakt na een steekpartij. Rond kwart voor vijf kregen twee daklozen ruzie in het Schoterbos waarna er een van de mannen is gestoken. Twee ambulances en diverse politie-eenheden kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen.
Update: 14:00 uur.

De man die gestoken is, is met een halswond naar het ziekenhuis overgebracht. Agenten hebben de sporen veilig gesteld waarna het veld na ongeveer een uur weer kon worden vrijgegeven.

Update 14:00 uur:
De verdachte, een 47-jarige Haarlemmer, heeft inmiddels bekend zijn plaatsgenoot te hebben verwond met het steekwapen. Hij is in verzekering gesteld en aangifte is opgenomen. De recherche heeft inmiddels meerdere mensen gehoord die getuige zijn geweest van dit steekincident.

De politie kreeg rond 16:55 de melding van een steekincident. Ter plaatse troffen zij twee mannen aan die ruzie hadden met elkaar. Een van hen, een 41-jarige Haarlemmer, had een steekwond en de andere man, de 47-jarige Haarlemmer, had een wapen in zijn hand. De 47-jarige man werd door de politie gevorderd om zijn steekwapen te laten vallen. De man volgde deze instructies niet op, waarop een politieman het vuurwapen richtte op de verdachte.

Hierna volgde de verdachte alle instructies op van de politie en kon de gewonde man met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht en de verdachte kon direct worden aangehouden. De gewonde Haarlemmer werd opgenomen in het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.