Vrouw flink gewond na val van fiets Kennemerplein

Geschreven door de Redactie op maandag 18 maart 2013

Haarlem – Een vrouw is maandagochtend lelijk ten val gekomen op haar fiets in Haarlem. De vrouw reed rond acht uur bij het Kennemerplein toen ze door nog onbekende oorzaak ten val kwam. Bij de val liep de vrouw een flinke hoofdwond op. Gezien de ernst van de melding werd naast twee ambulances ook het traumateam uit Amsterdam opgeroepen.

De vrouw is ter plaatse behandeld waarna ze met spoed naar het ziekenhuis is overgebracht voor verdere zorg. Het opgeroepen traumateam is uiteindelijk niet ter plaatse gekomen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval is een persoon aangehouden die door rood liep en vervolgens niet naar de agent luisterde.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Paul
  18 maart 2013 op 21:14 | #1

  ik vraag me wederom af:
  Wat zijn de beweegredenen om 2 ambulances op te roepen ?
  Overal wordt op bezuinigd, aanrijtijden van ambulances nemen alleen maar toe.
  (en nou asjeblieft niet weer dat gezeik van “daar heb je Paul weer”) Dit is een serieuze vraag, want een ambulance kan maar op één plaats zijn en moet wellicht een andere rit laten schieten, of uitstellen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Diemux
  18 maart 2013 op 22:18 | #2

  @Paul, de meldkamer krijgt melding van een persoon met hevige hoofdwond, in vele opzichten gevaarlijk. Er wordt dan gekeken naar het aantal beschikbare ambulances en de ernst van de situatie (kan 1 verpleger voldoende zorg bieden?). Op basis daarvan kan worden besloten om meerdere ambulances te sturen. Mocht het bij aankomst meevallen dan wordt de tweede ambu natuurlijk retour gestuurd.

  Aangezien er ook een traumateam werd opgeroepen neem ik aan dat de ernst er zeker was.
  Er wordt altijd rekening gehouden met de beschikbaarheid van ambulances en er zal dus zeker ook een ander team beschikbaar zijn geweest.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Politie Helicopter
  19 maart 2013 op 01:31 | #3

  Niet gepast om de verdachte kenbaar in beeld te brengen op alledrie de foto’s.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. BabetteB
  19 maart 2013 op 15:37 | #4

  Dit is eigenlijk absurd!! Dat je een boete krijgt voor te rood rijden/lopen oké, maar hoezo moet iemand helemaal aangehouden en meegenomen worden (waarschuwing is toch ook prima). Jammer dat ook “zoals eigenlijk altijd” de feiten niet in het verhaal staan. Want de persoon reageerde niet op het bevel terug te lopen omdat er inmiddels auto’s door groen reden en dat dus een gevaarlijke situatie zou worden!!! Oh nee je moet natuurlijk altijd doen wat een agent zegt, blijkbaar met gevaar voor eigen leven! En idd niet gepast om de “verdachte” van deze grote overtreding kenbaar in beeld te brengen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. k.
  19 maart 2013 op 22:51 | #5

  @politie helicopter: verdachte? De vrouw is zelf gevallen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. ik1981
  20 maart 2013 op 14:33 | #6

  @ k. Nee, het gaat om de man die door rood liep…

  Hopelijk komt de vrouw er weer helemaal boven op!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.